Французькі міністри на першому засіданні урізали собі зарплату на 30%

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Більшість членів нового уряду прийшли на перше засідання пішки. Тільки троє під'їхали на автомобілях.

Новий уряд Франції на першому засіданні під головуванням соціаліста Франсуа Олланд у четвер, 17 травня, знизив на 30% зарплату членам кабміну, заявили журналістам міністри після закінчення засідання.

«Будуть скорочені витрати на поїздки, бюджет на забезпечення роботи міністерств і кабінетів міністрів знизиться на 10%, а платня (міністрів) - на 30%», - сказала міністр з середніх і малих підприємств, інновацій та цифрової економіці Флер Пельрен.

Франсуа Олланд під час передвиборної кампанії неодноразово заявляв, що збирається знизити свою зарплату і винагороду міністрів. Скорочення зарплати на 30% зменшить витрати на кабінет міністрів на 100 тисяч євро на місяць. Прем'єр-міністр Еро буде отримувати близько 13 тисяч євро на місяць, а його 24 міністри - по 8,4 тисячі євро, тоді як Франсуа Фійон отримував близько 19 тисяч євро на місяць, міністри його уряду - по 12 тисяч євро.

Більшість членів нового уряду прийшли на перше засідання пішки, по дорозі вітаючи присутніх людей і журналістів. Тільки троє членів уряду під'їхали до воріт на автомобілях: прем'єр-міністр Жан-Марк Еро, міністр оборони Жан-Ів Ле Дріан і міністр з питань державного реформування, децентралізації та держслужби Маріліз Лебраншю. !zn

Читайте також:

Олланд вступив на посаду президента Франції (відео)


У Франції оголошено склад нового уряду


У літак президента Франції вдарила блискавка

Олланд назвав ім'я нового прем'єр-міністра Франції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі