Freedom House буде вимагати санкцій для українських чиновників

Поділитися
Президент Freedom House вважає, що у відносинах з українською владою "пряники не працюють" і пора переходити до покарань.

Глава Freedom House Девід Кремер вважає, що заохочення не зможуть змінити поведінку української влади, тому єдиний спосіб якось змінити ситуацію - вдатися до покарання.

Зокрема, його організація збирається наполягати на застосуванні персональних санкцій до окремих українських чиновників - аж до невидачі їм віз.

«Ми ведемо переговори на вищому рівні, зустрічалися особисто з президентом Януковичем. Українська влада каже про зобов'язання, але не збирається їх виконувати. Ми досягли етапу, коли єдиний спосіб якось зрушити ситуацію - застосувати покарання. Хоча б якесь. Від заохочень поведінка влади не зміниться», - заявив він в інтерв'ю "Українському тижню".

«Ми надто довго говорили про пряники. Пряники не працюють. Час вести серйозну розмову», - підкреслив Кремер.

Він зазначив, що Freedom House та ОБСЄ будуть вимагати застосування персональних санкцій щодо українських чиновників.

«Я не хочу перебільшувати нашу роль, але до звітів Freedom House ставляться дуже серйозно. Ми великі прихильники введення санкцій, особливо що стосується деяких чиновників. І наша робота в цьому напрямку триває. Ми у Freedom House та ОБСЄ почнемо вимагати застосування персональних санкцій, які перш за все полягатимуть у невидачі віз окремим українським чиновникам, відповідальним за порушення. Звичайно, заходи не будуть прийняті відразу, але розмови стануть більш серйозними», - заявив Кремер. !zn

Читайте також:

Янукович назвав недостатність свободи слова в Україні помилковим стереотипом

Президента Freedom House «шокує» те, чим займається українська влада

Україна опустилася у рейтингу свободи преси, - Freedom House

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі