Freedom House наполягає на звільненні Тимошенко

Поділитися
Правозахисна організація Freedom House обурена арештом екс-прем'єр-міністра і лідера опозиції Юлії Тимошенко і закликає до її негайного звільнення.

У заяві організації наголошується, що ця дія є останнім раундом у невпинному переслідуванні уряду Ю.Тимошенко та інших провідних політичних опонентів.

Правозахисники відзначають, що «розвиток ситуації даного процесу зміцнює розуміння того, що нинішня адміністрація вибірково переслідує Ю. Тимошенко, щоб змусити її мовчати».

«Ми завжди дотримувалися думки, що правова кампанія проти Ю.Тимошенко представляє неправильне використання судових розглядів, щоб чинити тиск на опозиційних політиків», - зазначив президент Freedom House Девід Крамер.

За його словами, для збереження статусу надійного партнера для США і Європейського союзу, Україна має зробити більше, щоб продемонструвати свою прихильність верховенству права і припинити такі сумнівні розгляди.

Нагадаємо, 5 серпня суддя Р.Кірєєв змінив Ю.Тимошенко запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт за клопотанням держобвинувачення. Прокурори заявили дане клопотання після допиту в якості свідка прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі