Freedom House відзначає погіршення політичних і громадянських свобод в Україні

Поділитися
© xead.nl
Freedom House заявила про погіршення у 2011 році ситуації з політичними і громадянськими свободами в Україні. 87 держав світу організація вважає «вільними». Росія до їх числа знову не увійшла.

Україна увійшла до числа країн, в яких ситуація з політичними і громадянськими свободами у 2011 році погіршилася. До такого висновку прийшла американська неурядова організація Freedom House. З групи «вільних демократій» Україну перевели у розряд «частково вільних».

Згідно з даними Freedom House, 87 держав світу можна вважати «вільними». У той же час, у низці країн ситуація з політичними і громадянськими свободами минулого року погіршилася. Серед таких держав є Україна, Казахстан і Азербайджан, а також Іран, Бахрейн, Сирія, Саудівська Аравія, а з країн ЄС - Угорщина.

У щорічній доповіді «Свобода у світі», в якій оцінюється рівень політичних і громадянських свобод у країнах світу у 2011 році, організація прийшла до висновку, що події так званої «арабської весни» мали глобальне значення, ставши прикладом боротьби за політичні свободи для мешканців авторитарних держав. Зміни режимів у Тунісі, Єгипті, Лівії, події в інших арабських країнах здійснили на світову політику вплив, співвідносний із розпадом СРСР, наголошується у доповіді.

Росію, як і торік, віднесено до числа «невільних» країн. При цьому зазначено, що ситуація з громадянськими правами в ній дещо краща, ніж з політичними свободами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі