Гендиректор ТВі Княжицький не виключив можливості свого арешту

Поділитися
© kmu.gov.ua/sport
Гендиректор ТВі підкреслив, що, відповідно до законодавства, покарання за порушення, які йому інкримінуються, не передбачає позбавлення волі.

Генеральний директор телеканалу ТВі Микола Княжицький не виключив свого арешту в рамках порушеної проти нього кримінальної справи. Про це йдеться в поширеному ним зверненні до президента України Віктора Януковича та голови Державної податкової служби Олександра Клименка.

"До того, як я дізнався про порушення справи, мені подзвонили з районної поліклініки за місцем моєї реєстрації і повідомили, що туди приходили податкові інспектори з вимогою надати їм мою медичну картку. Таке, як правило, роблять перед тим, як хочуть посадити у в'язницю людину з метою, щоб громадянин не звертався до лікарів, бо нібито немає для цього причин", - написав Княжицький у своєму блозі на сайті "Української правди".

Гендиректор ТВі підкреслив, що, відповідно до законодавства, покарання за порушення, які йому інкримінуються, не передбачає позбавлення волі. За його словами, закон передбачає в такому разі стягнення штрафу "у майже півмільйона гривень і конфіскацію майна". "Але прихід податківців у поліклініку свідчить про те, що, можливо, проти мене порушена і інша справа, що передбачає інший запобіжний захід", - вважає Княжицький.

"Я вимагаю негайного закриття кримінальної справи проти мене і тиску на незалежний канал, а також вибачень переді мною і нашими журналістами. Вимагаю від вас надалі припинити тиск на незалежні ЗМІ і дотримуватися законодавства і принципів демократії", - заявив Княжицький.

Гендиректор телеканалу також повідомив Януковичу, що кримінальну справу порушив "старший слідчий СУ ДПС у місті Києві, капітан податкової міліції Б.О.Трачук".

-Проти гендиректора телеканалу ТВi порушено кримінальну справу

"Український уряд винен нашому телеканалу кошти. Уряд має нам повернути гроші, які ми у вигляді податку на додану вартість оплатили українській державі. Прем'єр-міністр регулярно розповідає, що держава успішно всім повертає ПДВ. Нам не повернули. Крім того, ще й порушили проти мене особисто кримінальну справу за те, що нам винні", - зазначив Княжицький.

Гендиректор ТВі вважає "дії підлеглих Клименка і його самого протизаконними та злочинними". "Напередодні виборів роботу нашого каналу українська влада хоче заблокувати. Ми інформуємо про це всі міжнародні організації, які займаються питаннями демократії і свободи слова, і іноземні уряди. Ми вдячні українським громадянам, журналістам та політичним силам і особисто політикам, які підтримали мене особисто і наш телеканал", - підкреслив у своєму зверненні до Януковича Княжицький.

Гендиректор телеканалу також оприлюднив повний текст постанови про порушення кримінальної справи і юридичний висновок юристів каналу.

Як повідомлялося, 12 липня Державна податкова служба в міста Києві заявила, що 28 квітня за результатами проведення позапланової документальної перевірки телеканалу ТВі було виявлено порушення - заниження ПДВ, що підлягає до сплати в бюджет, на суму понад 3 млн грн. На підставі цього було порушено кримінальну справу щодо директора ТОВ «Телерадіокомпанія «Телерадіосвіт» (телеканал ТВі) Княжицького - згідно з ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України (умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

9 липня Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про вилучення оригіналів документів у службових осіб ТОВ «Телерадіокомпанія «Телерадіосвіт», а 12 липня цю ухвалу було оголошено керівництву підприємства. В той же день керівництво управління податкової міліції ДПС в місті Києві вилучило документацію підприємства.
Юристи ТВі заявили про намір оскаржити постанову Шевченківського райсуду Києва про вилучення документів телекомпанії. !zn

Читайте також:

Проти гендиректора телеканалу ТВi порушено кримінальну справу

Княжицький: Повноваження влади зараз кардинально відрізняються від тих, за які голосували виборці

Керівництво ТВі попросило у МВС захисту від пресингу податківців

Керівництво TVi спростувало продаж телеканалу Березовському

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі