Генпрокуратура Італії не бачить причин для екстрадиції Авакова в Україну (документ)

Поділитися
© gooddays.ru
У документі Генеральної прокуратури Італії, оригінал і переклад якого опублікував Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook, йдеться про те, що причини для його екстрадиції в Україну відсутні.

Генпрокуратура Італії не бачить причин для екстрадиції екс-глави Харківської облдержадміністрації, голови Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова в Україну.
"Генеральний прокурор ... відповідно до статті 705 Кримінально-процесуального кодексу; просить Апеляційний суд заявити, що причини для екстрадиції Авакова Арсена Борисовича, уродженця м.Баку (Азербайджан) 2 січня 1964 року народження, в Україну відсутні", - говориться в документі Генеральної прокуратури Італії оригінал і переклад якого опублікував Аваков на своїй сторінці в Facebook.
Як повідомлялося, Авакова 31 січня було притягнуто як обвинуваченого у кримінальній справі, порушеній за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням 55 га землі біля села Пісочин (Харківський р-н Харківської обл.), також оголосили в міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту.
27 березня була підтверджена інформація про затримання Авакова в Італії. Генеральна прокуратура заявила, що готує пакет документів для його екстрадиції в Україну. У зв'язку з цим керівництво партії "Батьківщина" направило листа генеральному секретарю Інтерполу й уряду Італії з проханням врахувати "очевидне політичне мотивування" кримінального переслідування Авакова і звільнити його.
12 квітня суд Рима прийняв рішення про звільнення Авакова з-під варти. У Генпрокуратурі заявили, що запобіжним заходом до розгляду питання про екстрадицію Авакова обрано домашній арешт. Аваков і його адвокати спростували цю інформацію, заявивши, що суд не обмежував його переміщення.
Аваков очолював Харківську облдержадміністрацію з лютого 2004 по лютий 2010 рр. Він є головою Харківської обласної організації ВО «Батьківщина». !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі