Генпрокуратура відновила розслідування вбивства Щербаня

Поділитися
© ukranews.com
На основі документів, переданих сином убитого депутата Євгена Щербаня, Генпрокуратура відновила розслідування кримінальної справи. Екс-прем'єр Тимошенко проходить у справі як свідок.

Генеральна прокуратура відновила розслідування кримінальної справи за фактом вбивства депутата Верховної Ради Євгена Щербаня. Про це на прес-конференції заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка.

«Після звернення сина Щербаня слідчі відновили активні дії слідства, особливо у зв'язку з економічною та бізнес-діяльністю (Євгенія Щербаня)», - зазначив Пшонка.

Він повідомив, що у даній справі у слідчих є питання до колишнього керівника компанії «Єдині енергетичні системи України», лідера партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко і колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка.

При цьому він підкреслив, що Тимошенко на даному етапі розслідування зазначеної справи проходить в якості свідка.

Син Щербаня готовий довести причетність Тимошенко і Лазаренка до вбивства його батька

Допит екс-прем'єра України Павла Лазаренка може бути проведений в Україні у жовтні, заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка. «Поки що реальність його допиту планується на жовтень» - сказав він на брифінгу в четвер.

Як повідомлялося, Руслан Щербань 4 квітня на прес-конференції заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко та екс-прем'єра Павла Лазаренка до вбивства його батька Євгена Щербаня. Однак він не уточнив, які саме це документи, зазначивши тільки, що з моменту вбивства батька безперервно шукав підозрюваних. Він стверджує, що у даний час у справі з'явилися нові обставини, у зв'язку з чим необхідно допитати Лазаренка і Тимошенко.

Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов розцінює заяву Руслана Щербаня про нібито причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства його батька, Євгена Щербаня, як політичне замовлення влади.

Раніше Руслан Щербань направив послу США в Україні Джону Теффту лист з проханням сприяти розслідуванню вбивства Євгена Щербаня, зокрема вплинути на американську владу, яка, на його думку, не хоче допомагати в цьому розслідуванні.

Нагадаємо також, що 30 березня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що зараз «активно» розслідується справа, за якою Лазаренка і Тимошенко підозрюються у причетності до організації вбивства Щербаня у 1996 році. !zn

Читайте також:

ГПУ: Лазаренка в Україні очікує санкція суду на його арешт

Кузьмін: Гроші за вбивство Щебраня переводилися з рахунків Тимошенко і Лазаренка

Лазаренко відхрещується від вбивства Гетьмана і Щербаня

У ГПУ чекають, коли Лазаренка випустять з в'язниці, щоб допитати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі