Генпрокуратура зайнялася перевіркою джерел фінансування «Батьківщини»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін стверджує, що послуги PR-компанії для «Батьківщини» фінансувалися офшорними компаніями. За його словами, частина цих рахунків була виставлена ​​особисто на колишнього віце-прем'єр-міністра уряду Тимошенко Григорія Немирю.

Генпрокуратура перевіряє фінансування виборчої кампанії партії «Батьківщина». Про це під час прямої телефонної лінії у редакції газети «Комсомольская правда в Украине» заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

«Ми сьогодні проводимо перевірку фактів фінансування кампанії «Батьківщини», в тому числі PR-акцій за рахунок коштів офшорних кампаній ... Ті документи, які ми отримали у своє розпорядження, говорять про те, що послуги PR-компанії для «Батьківщини» фінансувалися офшорними компаніями, зареєстрованими в офшорних зонах», - заявив Кузьмін.

За його словами, частина цих рахунків була виставлена особисто на колишнього віце-прем'єр-міністра уряду Тимошенко Григорія Немирю.

«Ці рахунки, платником яких мав бути Немиря, були оплачені офшорними компаніями. Ми повинні чітко розуміти, чи належать ці офшорні кампанії Немирі ... або ж вони належать «Батьківщині», або це іноземні компанії, або ці компанії зареєстровані на підставних осіб, які завели вкрадені в Україні гроші, а потім були повернуті шляхом оплати PR-послуг - це все зараз перевіряється. Там було проплачено близько 100 млн доларів за PR-послуги», - заявив Кузьмін.

За його словами, Генпрокуратурі необхідно допитати Григорія Немирю, але він ухиляється від слідства і не з'являється на допити. Кузьмін зазначив, що Немиря вже оштрафований судом за неявку в прокуратуру. Кузьмін зазначив, що поки ця інформація не підтверджена і не спростована.

Прокуратура відправила декілька запитів уповноваженим органам іноземної юрисдикції і чекає офіційного підтвердження.

«Це фінансування тривало протягом декількох років ... з 2007 р. по 2010 р. фінансування кампанії «Батьківщини» велося з офшорів ... Якщо це підтвердиться, то це буде означати, що політична сила фінансувалася з порушенням існуючого в Україні законодавства», - додав Кузьмін.

Читайте також:

Позбавлений американської візи Кузьмін збирається їхати в гості до Обами

Кузьмін пообіцяв надати конгресу США докази причетності Тимошенко до 4 вбивств

Кузьмін стверджує, що в США йому загрожує арешт

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі