Генсек ООН закликав «діями» покласти край насильству в Сирії

Поділитися
Він виступив з таким закликом після того, як у четвер, 12 липня, в одному з сіл провінції Хама на заході центральної частини Сирії загинуло, за різними даними, від 200 до 250 осіб, переважно цивільних.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав Раду безпеки ООН вдатися до «колективних дій», щоб покласти край насильству в Сирії.

Він виступив з таким закликом після того, як у четвер, 12 липня, в одному з сіл провінції Хама на заході центральної частини Сирії загинуло, за різними даними, від 200 до 250 осіб, переважно цивільних.

У п'ятницю ті події засудив і спеціальний представник ООН і Ліги арабських держав у Сирії Кофі Аннан. Він заявив, що глибоко вражений тим, що для нового масового вбивства були використані танки і вертольоти.

Глава місії спостерігачів ООН у Сирії генерал Роберт Муд тим часом підтвердив у п'ятницю ж, що в боях за село Тремсе, які тривали в четвер, дійсно брали участь механізовані частини і вертольоти, які зараз є тільки в урядових військ.

Засудила напад у п'ятницю і Росія. Як йдеться в заяві представника МЗС, в Росії, не випереджаючи очікуваного розслідування, вважають, що цей злочин вигідний «силам, які не шукають миру, а прагнуть до міжконфесійної ворожнечі і громадянського конфлікту».

Влада Сирії, як і раніше опозиція, теж повідомила в п'ятницю про це масове вбивство. Уряд стверджує, що жертвами кровопролиття, яке сталося в четвер ввечері, стало близько 50 людей, а вчинили напад неназвані «терористичні банди». Влада Сирії заперечує свою причетність.

Сирійська опозиція заявляє, що загинуло більше 200 осіб, а, можливо, і до 250, а причиною смерті стали, як і в попередніх таких масових вбивствах, бойові дії урядових сил проти військ опозиції із застосуванням танків і вертольотів, а потім різня, вчинена членами проурядових ополчень, відомих як «шабіха».

В сирійське село Тремса в суботу прибуває місія ООН. Спостерігачі проводять власне розслідування нещодавньої трагедії в передмісті Хами.

Керівник місії спостерігачів ООН у Сирії Роберт Муд сказав: "У передмісті чули артилерійський вогонь, вибухи, там літали бойові вертольоти. Так кажуть наші джерела в тому районі. Вранці ми вирушимо в Тремсу і самі все з'ясуємо". !zn

Читайте також:

Росія не буде поставляти зброю до Сирії до врегулювання ситуації в країні


Армія Ассада атакує війська опозиції поблизу кордонів з Ліваном і Туреччиною


Москва не планує надавати Асаду політичний притулок


Туреччина почала перекидати військову техніку до кордону з Сирією (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі