Герман заспокоює, що Янукович «ніколи не підпише закон про наклеп»

Поділитися
© luxkharkov.com.ua
Ганна Герман вірить, що в такому стані, в якому сьогодні є закон про наклеп, "президент ніколи не погодиться поставити під ним свій підпис". Але в той же час, радник Януковича запевняє, що «стандарти журналістики в Україні все-таки бажають бути кращими», Герман припускає прийняття закону, але більш лояльного.

Президент України Віктор Янукович не підпише закон про посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини (закон про наклеп). Про це заявила радник президента Ганна Герман у інтерв’ю виданню «Главком».

«Я думаю, що друге читання цього закону принципово змінить його ідеологію. Якщо ми і отримаємо якийсь такий закон, то він буде значно більш лояльний і значно більш пристосований до нинішньої української ситуації. До того, як ми створимо незалежні українські суди, я не думаю, що цей закон у нинішньому вигляді має право на існування. Більше того, я вірю, що в такому стані, в якому він є сьогодні, президент ніколи не погодиться поставити під ним свій підпис».

- Регіонал пообіцяв прийняти закон про наклеп, щоб журналісти «не писали фігню»

Однак працювати над цією проблемою потрібно оскільки, за словами Герман, «стандарти журналістики в Україні все-таки бажають бути кращими». «Ми повинні говорити про засилля у наших ЗМІ джинси та замовних брудних матеріалів – причому розміщуються вони як з одного, так і з другого чи третього боку. Я сама багато потерпіла від того: наприклад, коли я була в опозиції, я подала в суд на газету БЮТу «Вечірні вісті», яка облила мене брудом. Я виграла всі суди, але журналіст і газета так і не вибачилися переді мною, вони не спростували розповсюджені ними завідомо неправдиві дані, що стосувалися моєї особи», - заявила радник президента.

Нагадаємо, 18 вересня парламент прийняв у першому читанні законопроект, що передбачає введення кримінального покарання за наклеп, у тому числі у вигляді обмеження волі на термін до трьох років.

Читайте також:

Єфремов на прикладі Москаля показав, що «ми живемо у країні наклепу»

Євросоюз закликав владу України не поспішати з прийняттям закону про наклеп

У Європі впевнені, що за допомогою закону про наклеп влада хоче посилити контроль над ЗМІ

Журналістські організації закликали парламентську більшість відхилити законопроект про наклеп

У Януковича готові зняти закон про кримінальне переслідування за наклеп

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі