Глава Єврокомісії Баррозу закликав створити федерацію європейських держав

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Новій Європі потрібно більше інтеграції, впевнений Баррозу. Голова Єврокомісії закликав обмежити суверенітет держав і передати більше повноважень Брюсселю, створивши федерацію держав.

Євросоюз має стати «демократичною федерацією націй, а не наднаціональною супердержавою». Таке бачення майбутнього ЄС озвучив глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу у своїй промові про майбутнє Євросоюзу на сесії Європарламенту у Страсбурзі.

У своєму виступі Баррозу висловився за посилення європейської інтеграції та початок нового етапу делегування повноважень національних урядів ЄС Брюсселю і Єврокомісії. Країнам спільноти потрібно піти на «обмеження свого суверенітету в ім'я посилення суверенітету Європи у світі». За його словами, для цього Європі буде потрібна зміна базових документів спільноти.

«Це неможливо зробити негайно», - підкреслив Баррозу, висловивши сподівання, що розробка нових базових угод співтовариства буде завершена до 2014 року, коли відбудуться нові вибори до Європарламенту.

Баррозу не приховував свого роздратування з приводу дій багатьох європейських глав держав у період економічної кризи. «Політична криза довіри Євросоюзу викликана не тільки фрустрацією простих європейців економічною кризою, а й діями багатьох політиків, які на самітах ЄС ухвалюють рішення, а потім на національних рівнях накидаються на ці самі рішення, називаючи їх або занадто слабкими або занадто радикальними», - підкреслив Баррозу.

«Не можна будувати Європу майбутнього на ідеях минулого, - сказав він. - Ми бачимо, що єдиний ринок діє швидше, ніж роздрібнені окремі національні уряди. Їхня нездатність впоратися з потоком подій веде до радикалізації, посилення популізму і націоналізму». Всі ці положення, з точки зору глави Єврокомісії, свідчать, що «новій Європі потрібно більше інтеграції, потрібно європейське лідерство, повна лояльність держав європейським цінностям і більше демократії». «Європейської демократії», - уточнив Баррозу. !zn

Читайте також:

Керівництво Євросоюзу вважає неможливим підписання асоціації з Україною


У Євросоюзі констатували системний відхід України від європейських цінностей

У Європі не виключають, що саміт Україна - ЄС може не відбутися

Баррозу не поїде в Україну через ситуацію з Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі