Глава Комітету виборців прогнозує вибори мера Києва в середині липня

Поділитися
© cvk.gov.ua
Верховна Рада призначить вибори мера Києва на середину липня, прогнозують у КВУ. У самому парламенті опозиційні депутати заявляють, що влада прийме рішення про вибори, коли їй це буде вигідно.

Ситуація з проведенням виборів мера Києва проясниться до середини травня, вважає голова Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко.

«За інформацією, яка є, вибори швидше за все будуть призначені на липень, і, найімовірніше, 15-го числа», - повідомив Черненко в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, що раніше дату 15 липня озвучувало ZN.UA, оскільки ця дата вигідна для партії влади і рейтингу голови КМДА Олександра Попова.

При цьому Черненко нагадав, що відповідно до закону про місцеві вибори, Верховної Рада повинна прийняти рішення про проведення таких виборів не пізніше, ніж за 60 днів до дня виборів. Таким чином, якщо виходити з того, що вибори мають відбутися 15-го липня, то парламент повинен ухвалити відповідне рішення у кінці квітня - першій половині травня.

Черненко також нагадав, що відповідно до закону, виборча кампанія з місцевих виборів повинна розпочатися за 50 днів до дня виборів, тобто в такому разі - у другій половині травня.

У той же час, народний депутат Юрій Ключковський (фракція НУНС) вважає, що рішення про дату виборів мера Києва буде суто політичним.

«Це буде чисто політичне рішення. Воно буде прийнято тоді, коли це буде вигідно», - заявив Ключковський.

У той же час, він підкреслив, що на сьогоднішній день питання з датою місцевих виборів у Києві «є великою правовою загадкою».

Відповідаючи на питання про те, які настрої у парламенті з цього приводу, депутат заявив: «У парламенті ситуації немає. Ця ситуація є в адміністрації президента. І вигідна та дата, яка їм потрібна».

На думку Ключковського, вибори мера Києва мали проводитися у травні поточного року, виходячи з того, що попередні вибори відбулися у травні 2007-го року.

Він також підкреслив, що на даний момент також залишається суперечним питання: які це будуть вибори в Києві: чергові або позачергові.

Так, за словами депутата, парламент «вніс хаос у цю проблему, коли виключив Київ та Тернопільську область з проведення чергових місцевих виборів у 2010-му році. !zn

Читайте також:

Герега вперше чує, що вибори в Києві пройдуть 15 липня

Гриценко підтримає Кличка на виборах у мери Києва

Партія регіонів на виборах у Києві залучить «мережа бабусь» Черновецького - КВУ

Черновецький більше не буде балотуватися на посаду мера Києва

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі