Глава MI-6: США і Ізраїль повинні вирішити, змиритися з ядерним Іраном або негайно завдати удару

Поділитися
© gazeta-nd.com.ua
За словами голови MI-6, як тільки Іран отримає атомну бомбу, інші близькосхідні країни також захочуть подібну зброю, що стане «катастрофою для міжнародних відносин».

Голова британської розвідки MI-6 Джон Соуерс поділився своїми міркуваннями про ядерне озброєння Ірану: хоч британським агентам і вдалося перешкодити Ісламській республіці отримати ядерну зброю до 2008 року, ця близькосхідна країна зуміє закінчити її розробку протягом найближчих двох років, повідомляє The Daily Telegraph.

Цю заяву Соуерс зробив на зустрічі 100 високопоставлених держслужбовців у Лондоні минулого тижня, проте його заяви стали відомі журналістам лише у п'ятницю. При цьому він уточнив, що зараз настав момент, коли США та Ізраїль повинні вирішити, що робити: змиритися з ядерним Іраном або завдати превентивного військового удару, зауваживши однак, що, для будь-якого прем'єр-міністра Ізраїлю або президента США цей вибір буде дуже непростим, підкреслює NEWSru Israel.

"Іранці рішуче йдуть шляхом розробки ядерної зброї, оволодінням новими технологіями, - пояснив він. - Це ж ясно, що Ізраїль і Сполучені Штати зіткнуться з величезною загрозою, якщо Іран стане ядерною державою", передає NEWSru.com.

Крім того, за словами голови MI-6, як тільки Іран отримає атомну бомбу, інші близькосхідні країни також захочуть подібну зброю, що стане "катастрофою для міжнародних стосунків".

Як зазначає британське видання, для голови MI-6 не властиво розкривати деталі операцій, проведених його відомством. Втім, Соуерс так і не уточнив, яким чином британським спецслужбам вдалося запобігти отриманню Іраном ядерної зброї.

Однак The Daily Telegraph нагадує, що в останні роки кількох великих іранських фізиків-ядерників було вбито, комп'ютерні мережі ядерних центрів Ісламської республіки були атаковані вірусом Stuxnet, а сам Іран не раз звинувачував Ізраїль і США у спробі зірвати його ядерну програму завдяки таємним операціям ізраїльської розвідки «Моссад», а також MI-6 і ЦРУ. У відповідь на ці звинувачення британські та американські спецслужби заперечували свою причетність до замахів на іранських учених, в той час як Ізраїль не підтверджував, але й не заперечував своєї участі. !zn

Читайте також:

США ввели нові санкції проти Ірану

Іран пригрозив «за лічені хвилини» знищити 35 військових баз США

Іран провів випробування ракет, здатних завдати удару по Ізраїлю

Учасники переговорів щодо Ірану заявили про значні розбіжності

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі