Голова ЦВК: Потрібно заборонити балотуватися за списками та в мажоритарних округах

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© ZN.UA
Конституційний суд вже чітко артикулював свою правову позицію, заперечивши можливість одночасного балотування в одномандатному та багатомандатному округах.

Норма про можливість одночасного балотування в одномандатному та багатомандатному округах вже була предметом розгляду Конституційного суду, і її потрібно вилучити, сказав в інтерв'ю ZN.UA голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Володимир Шаповал.

«Було б добре, якби всі політичні сили домовилися і вилучили з чинного закону норму про можливість одночасно балотуватися в одномандатному окрузі й за списками політичних партій», - вважає В.Шаповал.

«Є всі підстави ставити під сумнів конституційність цього положення. 1998 року Конституційний суд чітко артикулював свою правову позицію з цього приводу, заперечивши можливість одночасного кандидування в одномандатному та багатомандатному округах. Як можна було нехтувати цією забороною під час підготовки нового закону про вибори народних депутатів?», - наголосив В.Шаповал.

Нагадаємо, що парламентські вибори повинні відбутися у жовтні 2012 року. Відповідно до прийнятого 17 листопада 2011 року закону, вибори пройдуть за змішаною пропорційно-мажоритарною системою. Законом збільшено прохідний бар’єр для партій до 5% та заборонено участь блоків партій.

Детальніше читайте в інтерв’ю Сергія Рахманіна з Володимиром Шаповалом у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також

Українці очікують збільшення фальсифікацій на парламентських виборах

Більшість українців впевнені, що Янукович вже не зможе контролювати наступний парламент

Гриценко: Якби не закон про вибори, у влади було б 10-15% мандатів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі