Голова ЦВК впевнений, що легітимність виборів поставлять під сумнів

Поділитися
© dvarulona.ru
Як би комісія не намагалася провести вибори відповідно до закону, які б зусилля при цьому не докладала, оцінки можуть бути негативними, упевнений глава ЦВК.

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал готовий до того, що після виборів буде існувати проблема їх легітимності.
«Вже зараз я впевнений в тому, що проблема легітимності буде існувати», заявив Шаповал на зустрічі з послом Німеччини в Україні Крістофом Вайлем, повідомляє прес-служба ЦВК.
У той же час голова ЦВК зазначив, що є сенс розрізняти легітимність внутрішню і зовнішню.
«По-перше, в країні існує два діаметрально протилежних політичних табори. І опоненти сприймають один одного не як просто опоненти, а нерідко - як вороги. Отже, той, хто програє, очевидно не сприйме оголошені результати і буде стверджувати, що вибори були сфальсифіковані», - зазначив Шаповал.
Що стосується легітимності зовнішньої, то вже сьогодні, за словами голови ЦВК, можна припускати, що певна частина міжнародних експертів, хоча б на рівні підсвідомості, запрограмована на те, «щоб визнати вибори не зовсім» чистими «через деяких аспектів». «Враховуючи всі ці чинники, я внутрішньо готовий до того, що як би комісія не намагалася провести вибори відповідно до закону, які б зусилля при цьому не докладала, оцінки можуть бути негативними. Однак, ЦВК потрібна не позитивна, а об'єктивна оцінка», - продовжив він і запевнив, що Комісія прагне провести вибори так, щоб за їх результатами Україна виглядала достойно.
Вайль, зазначив, що Німеччині буде важлива, в першу чергу, оцінка парламентських виборів з боку ОБСЄ. У відповідь на це Шаповал зазначив: «Вся попередня практика співпраці з ОБСЄ дозволяє говорити, що ОБСЄ є однією з найбільш об'єктивних організацій-спостерігачів». При цьому він підкреслив, що ЦВК, як ніхто інший, зацікавлена ​​в найбільшій кількості офіційних спостерігачів різного рівня представництва. Саме тому в комісії давно прийнято режим найбільшого сприяння як під час їх реєстрації, так і під час повсякденної роботи. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі