Глава ЦВК пообіцяв припинити масову міграцію виборців

Поділитися
Шаповал упевнений, що основні порушення будуть спостерігатися при виборах у мажоритарних округах. Найближчим часом ЦВК вирішить, як зупинити міграцію виборців з одного округу в інший.

Голова Центральної виборчої комісії України Володимир Шаповал вважає необхідним перешкодити манипулятивному використанню права зміни виборцями місця голосування з одного округу на інший, повідомляє прес-служба ЦВК.

У ході зустрічі з делегацією передвиборчої місії тимчасового комітету ПАРЄ зі спостереження за виборами в Україні Шаповал назвав гострою проблемою тенденцію до зміни виборцями місця голосування з одного округу на інший.

«Цей нездоровий феномен масової міграції набув найбільш виразного поширення в кількох виборчих округах. Явище носить явно маніпулятивний характер. Але ми вже найближчим часом обов'язково знайдемо спосіб мінімізувати таку негативну практику», - запевнив глава ЦВК.

Відповідаючи на запитання учасників зустрічі, Шаповал пояснив практику підрахунку голосів та передачі даних голосування у вигляді протоколів виборчими комісіями різних рівнів.

«Це досить непростий і, певною мірою, навіть архаїчний механізм, який через об'єктивні складнощі розтягується в часі. Але я переконаний, що певним чином організований екзит-пол дасть об'єктивну картину в режимі он-лайн і не буде істотно відрізнятися від даних ЦВК по загальнодержавному округу», - сказав голова ЦВК.

«Інша справа «мажоритарні» округи, де екзит-полів практично не планується, і виникає найбільше проблем з різними порушеннями виборчого законодавства. Тому, на моє переконання, фокусом уваги повинні бути вибори саме в цих округах», - зазначив Шаповал.

У зв'язку з цим голова ЦВК звернувся до всіх офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій звернути увагу під час роботи, у першу чергу, на виборчий процес в одномандатних округах.

Нагадаємо, що в Ірпені зареєструвалися близько 600 людей з інших регіонів. Люди, які зверталися із заявами про зміну місця голосування, пояснювали це тиском в Ірпінській податковій академії, яку очолює Петро Мельник, що балотується по цьому округу. !zn

Читайте також:

Учасники виборів назвали головні «брудні» технології виборчої кампанії-2012

Литвин далекий від осуду виборців, які через бідність беруть подачки політиків

Голова ЦВК: Кожна осудна політична сила здатна захистити результат на виборах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі