Глава українського МЗС не помітив призупинення руху в Європу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Голова українського МЗС стверджує, що процес євроінтеграції України не припинявся. У Європі думають інакше. Про «паузу» у відносинах з ЄС неодноразово заявляв і Янукович.

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає, що Україна не зупинилася в процесі наближення до Європейського Союзу. Про це він сказав на спільній з міністром закордонних справ Грузії Григолом Вашадзе прес-конференції у Києві.

«Ніде і ніяк не відчувається, що ми зупинилися у процесі нашого наближення до Європейського Союзу», - сказав Грищенко.

Він зазначив, що йдуть активні консультації з усіх секторальних питань, проводиться технічна підготовка до підписання угоди про асоціацію, як з боку України, так і з боку ЄС.

Зокрема, за словами Грищенка, Україна і ЄС ведуть активний діалог з питань безпеки та боротьби з піратством.

Грищенко також зазначив, що вступ в Європейський Союз залишається для України основною метою, але при цьому, за словами міністра, всередині ЄС відбуваються складні процеси, в тому числі пошук вирішення проблеми єврозони.

«Ми розраховуємо на те, що знайдеться час для тих, хто вирішує питання, як у столицях, так і в Брюсселі для того, щоб розібратися в тому, що відбувається в Україні, а не просто бачити ту картинку, яка легко сприймається, але не завжди відповідає реальності», - додав міністр.

- Янукович пообіцяв скористатися паузою у відносинах з ЄС для «будівництва Європи всередині країни»

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт за підсумками зустрічі з послом Швеції в Україні 12 червня у Стокгольмі написав у своєму блозі, що євроінтеграція України зупинена, і подальший розвиток подій залежить від керівництва країни.

При цьому він не зміг спрогнозувати подальший розвиток подій, наголосивши, що ключ до розв'язання цієї ситуації в руках української влади.

«Разом з Польщею ми орієнтувалися на поліпшення і поглиблення в Україні європейської перспективи, але політичні і політизовані судові процеси в останні роки, на жаль, зупинили цей процес. Що буде далі, ми не знаємо. Ключ знаходиться у політичного керівництва України», - зазначив Більдт. !zn

Читайте також:

В ЄС заявили про зупинку євроінтеграції України

Грищенко: Україна не дуже засмутиться через відсутність на Євро-2012 європейських чиновників

ЄС поставив перед Україною три умови для повернення до колишніх відносин

Регіонали впевнені, що міжнародної ізоляції України не буде

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі