Голодуючих чорнобильців у Донецьку залякували кримінальними справами

Поділитися
© radiodupree.blogspot.com
У Донецьку у вівторок почалося голодування "чорнобильців", повідомили агентству представники Донецької обласної громадської організації "Чорнобиль-Єдність", які у даний момент перебувають в актовій залі приміщення обласного управління Пенсійного фонду України.

У даний момент у приміщенні знаходяться близько 40 протестуючих. За їхніми словами, голодування оголошено безстроково. Інваліди-"чорнобильці" вимагають зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, а також повернути їм на колишній рівень пенсії, які, за їхніми словами, було знижено у 5-6 разів.

У понеділок з 18:30 до 23:30 делегація протестувальників перебувала на перемовинах із представниками обласної державної адміністрації, де були перемовини між ними і губернатором, начальником обласної міліції та керівником обласної прокуратури. За словами учасників акції, перемовини "ні до чого не призвели" і приблизно опівночі губернатор, начальник міліцейського главку і керівник облпрокуратури приїхали до "чорнобильців" в облуправління ПФ.

За словами представників організації "Чорнобиль-Єдність", керівництво області не мало жодних претензій до голодування "чорнобильців", але вони вимагали звільнити будівлі облуправління ПФ, зайняті протестуючими. "Пішло залякування, що якщо голодуючі не покинуть будівлю, значить буде порушено кримінальні справи нібито на призвідників цієї акції голодування", - повідомив активіст організації Володимир Петренко.

За його словами, "чорнобильці" відмовилися залишити будівлю. Значна їх частина поїхала додому, аби взяти теплі речі, оскільки частина протестуючих, швидше за все, наступної ночі буде ночувати на вулиці, де буде розбито наметове містечко.

Також, за словами протестувальників, голова Донецької обласної державної адміністрації Донецької області Андрій Шишацький під час розмови з "чорнобильцями" нібито заявив, що керівник Донецького обласного управління ПФ Георгій Якименко подав у відставку.

Як повідомлялося, "чорнобильці"-інваліди Донецької області у понеділок зайняли будівлю обуправління ПФ і прийняли вимоги до керівництва України:
Кабінету міністрів негайно провести виплати і надалі виплачувати пенсії з інвалідності та підвищення до пенсій у повному обсязі інвалідам-«чорнобильцям», інвалідам війни з числа військовослужбовців, дітям війни та іншим соціально незахищеним категоріям населення. Другий пункт - М.Азарову негайно прибути до Донецька для зустрічі з учасниками акції протесту і відновлення порушених конституційних прав. У понеділок ввечері у будівлі зібралися близько 350 протестувальників. М.Азаров на зустріч з ними не приїхав.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі