Головою Афросоюзу вперше стала жінка

Поділитися
Дламіні-Зума стала першою жінкою, що очолила адміністративно-виконавчий орган Африканського союзу, до складу якого входять 54 держави.

Міністр внутрішніх справ ПАР Нкосазана Дламіні-Зума обрана головою Комісії Африканського союзу.

Суперником Нкосазани Дламіні-Зуми - колишньої дружини президента ПАР Джейкоба Зуми - був чинний голова Комісії Африканського союзу Жан Пінг з Габона, який займав цей пост з 2008 року.

Між Дламіні-Зумою і Пінгом розгорнулася запекла боротьба. Отримати більше половини голосів, необхідних для обрання, представниця ПАР змогла лише у четвертому раунді голосування.

Обрання Дламіні-Зуми порушило неписане правило, за яким найбільш впливові в регіоні країни, у тому числі ПАР, не виставляють своїх кандидатів на керівні пости в Африканському союзі. Перед голосуванням представниця ПАР публічно запевнила, що її перемога не призведе до зростання політичної напруженості, а також заявила, що має намір плідно працювати з усіма країнами-членами організації, незалежно від того, якого кандидата вони підтримували.

63-річна Нкосазана Дламіні-Зума входила до складу кабінету міністрів при трьох президентах ПАР. У 1994-1999 роках вона очолювала міністерство охорони здоров'я, у 1999-2009 роках була міністром закордонних справ, а з травня 2009 року і дотепер займала посаду глави МВС. !zn

Читайте також:

Південну Африку офіційно взяли в БРІК

Президент ФІФА оцінив Чемпіонат світу у ПАР на «дев’ятку»

Країни Африки ввели санкції проти Малі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі