Горбачов: Ще п'ять років і Росія не вийде з глухого стану

Поділитися
Останній лідер СРСР Михайло Горбачов закликав співгромадян до нової перебудови і реформи Конституції заради демонтажу неформального інституту наступництва в Росії, який перетворив президента в монарха.
Горбачов опублікував у середу в російських газетах маніфест під заголовком "Щоб йти вперед, потрібно змінити систему", заявивши, що Росія вступила в застій, як СРСР за Леоніда Брежнєва, і це загрожує її розпадом.
"Ще п'ять-шість років по цьому шляху - і велика ймовірність того, що країна вже не зможе вийти з глухого стану", - написав М. Горбачов.
Генсек-реформатор більше не вірить у реформи зверху.
"Ті, хто відповідальний за нинішню ситуацію в країні, не зможуть розпочати реальні зміни, боячись, що похитнеться їхня влада. Невже ми до сих пір покладаємося на "царя-реформатора", а не на власні сили? Невже ми досі вважаємо народ бидлом? " - написав М. Горбачов.
М. Горбачов прокоментував виборчу кампанію в Росії.
"Виборча кампанія виглядає як чергове "потьомкінське село". Влада навіть не приховує прагнення захистити себе від чесної конкуренції і гарантувати своє самозбереження. Невже довічно? Влада закрилася в "бункері" і захистила себе непробивним щитом з усіляких вивертів, "адміністративного ресурсу" і лицемірного законодавства, яке робить зміну влади неможливою. Зміни неможливі без реформи нинішньої Конституції, яка закріплює президентське всевладдя, перетворюючи президента в нового російського монарха", - написав М. Горбачов.
Нагадаємо, 2 березня М. Горбачову виповнилося 80 років.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі