Держдеп США вимагає від Китаю пояснити будівництво авіаносця

Поділитися
© stevebottari.wordpress.com
Держдепартамент США вимагає від Китаю пояснень у зв'язку з будівництвом власного авіаносця. Про це повідомив офіційний представник Держдепартаменту Вікторія Нуланд.

«Я думаю, ви пам'ятаєте, що у нас (з КНР) були проблеми протягом деякого часу (коли через поставки США зброї на Тайвань Пекін призупинив військову співпрацю з Вашингтоном). І ми завжди відкрито говорили про нестачу прозорості ..., ми хочемо бачити більше такої прозорості і вітали б будь-які пояснення щодо того, чому Китай має потребу в цьому озброєнні», - сказала В. Нуланд на зустрічі з журналістами.

Перший китайський авіаносець - перебудований колишній радянський авіаносний крейсер «Варяг», вперше вийшов у середу в море для проведення ходових випробувань. Перший вихід в море буде недовготривалим, потім корабель повернуть на суднобудівний завод у місті Далянь (провінція Ляонін) для проведення монтажних та випробувальних робіт. У Вашингтоні журналісти на брифінгу в держдепартаменті попросили В. Нуланд прокоментувати цю подію.

Вона також нагадала, що президенти США і КНР домовилися про розвиток військових зв'язків.

«Але наше занепокоєння полягає в тому, що Китай не такий прозорий, як інші країни, як США, в частині військових закупівель та військового бюджету. І це викликає занепокоєння», - заявила В. Нуланд.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі