ГПУ направила до апеляційного суду справу про розмитнення «швидких» Тимошенко

Поділитися
Генеральна прокуратура України 12 квітня затвердила обвинувальний висновок та направила до апеляційного суду м.Києва для визначення підсудності кримінальну справу за обвинуваченням двох працівників Київської регіональної митниці за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба ГПУ.

«Досудовим слідством встановлено, що службові особи у 2009 році, допустили службову недбалість, неправомірно провели митне оформлення 1000 автомобілів марки Opel Combo Adaptеd 1,4 Twinport як спеціалізованих і адаптованих для надання медичної допомоги. Насправді ж транспортні засоби відрізнялися від звичайних лише наявністю двох стандартних коробок для медичного обладнання, килимками та логотипами, нанесеним на кузов з інформацією про надання медичної допомоги», - йдеться у повідомленні.

Зазначеними діями до державного бюджету не було донараховано митних платежів на суму понад 9 млн грн.

Обвинувачені перебувають на підписці про невиїзд.

Нагадаємо, що кримінальну справу проти митників було порушено у лютому 2011 року

Генпрокуратура 28 березня 2011 року оскаржила постанову уряду 2009 року про звільнення від сплати митних платежів і податків при ввезенні автомобілів Opel Combo.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі