ГПУ відмовилася заводити кримінальну справу на Ющенка за надання неправдивих свідчень

Поділитися
Генеральна прокуратура України відмовилася порушувати кримінальну справу стосовно третього президента України (2005-2010) Віктора Ющенка за надання помилкових свідчень в суді у «газовій справі» екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це заявив лідер громадянського об'єднання «Новий Київ» Зорян Шкіряк.

«Я отримав цілком очевидну відповідь Генпрокуратури, зараз тримаю її в руках. Датовано лист 31 жовтня, я забрав його з поштової скриньки вчора», - сказав З.Шкіряк.

У своєму блозі він розмістив фотокопію відповіді Генпрокуратури за підписом начальника відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими Генпрокуратури у сфері економіки І.Бабенка.

«Повідомляю, що Ваше звернення щодо надання свідомо неправдивих свідчень свідків В.Ющенка під час судового розгляду кримінальної справи за обвинуваченням Юлії Тимошенко розглянуто. Проте суд, виносячи вирок, не знайшов підстав для винесення такого висновку щодо В.Ющенка, більше того, на вказані свідчення суд послався у мотивувальній частині обвинувального вироку щодо Ю.Тимошенко, оцінивши їх у сукупності з іншими доказами, що свідчить про відсутність підстав вважати такі свідчення завідомо неправдивими», - йдеться у відповіді Генпрокуратури З.Шкіряк.

Свого часу З.Шкіряк звернувся до генпрокурора Віктора Пшонки з вимогою порушити справу проти В.Ющенка за надання «неправдивих свідчень» у «газовій справі» стосовно Ю.Тимошенко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі