ГПУ перевіряє, як розслідувалося отруєння Ющенка при Климович

Поділитися
Генеральна прокуратура України проводить перевірку матеріалів розслідування кримінальної справи щодо отруєння Віктора Ющенка, повідомили у вівторок, 21 вересня, у прес-службі відомства.
Генеральна прокуратура України проводить перевірку матеріалів розслідування кримінальної справи щодо отруєння Віктора Ющенка, повідомили у вівторок, 21 вересня, у прес-службі відомства.«Зараз проводиться перевірка матеріалів розслідування у кримінальній справі щодо отруєння Ющенка», - сказали у прес-службі, підкресливши при цьому, що «жодної кримінальної справи відносно колишнього керівника слідчо-оперативної групи Галини Климович або за фактом ніхто не порушував». Ющенко 5 вересня 2004 року, будучи кандидатом у президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований до віденської клініки. Лікарі заявили, що Ющенко був отруєний діоксином, причому отрута потрапила до організму пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза у кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка. У листопаді 2009 року тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з розслідування обставин отруєння Ющенка у 2004 році заявила про необхідність провести нові дослідження аналізів, які б підтверджували версію отруєння, а також змінити склад прокурорської слідчої групи. Керівник слідчо-оперативної групи у справі про отруєння Ющенка Климович звільнилася 20 квітня 2010 за власним бажанням у зв'язку із досягненням пенсійного віку. Слідчо-оперативну групу очолив слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури Володимир Проскурнік, який раніше входив до складу слідчої групи з розслідування обставин загибелі В'ячеслава Чорновола. Як повідомлялося 20 вересня в ЗМІ, проти Климович можуть порушити кримінальну справу. Основна претензія до слідчої групи з розслідування отруєння Ющенка полягає у недбалому ставленні до речових доказів - нібито у матеріалах справи про отруєння Ющенка немає жодного зразка крові екс-президента, знищено навіть пробірки, в яких ці проби знаходилися. Сама ж Климович стверджує, що зразки крові екс-президента були знищені ще до її приходу.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі