Кордон з Росією українці зможуть перетнути у 145 місцях

Поділитися
© trend.az
Пункти пропуску, через які українці та росіяни зможуть перетинати кордон, з'являться на кожному десятому кілометрі кордону. Про це у четвер, 11 листопада, заявив голова Держприкордонслужби Микола Литвин.

Пункти пропуску, через які українці та росіяни зможуть перетинати кордон, з'являться на кожному десятому кілометрі кордону. Про це у четвер, 11 листопада, заявив голова Держприкордонслужби Микола Литвин. За його словами, до угоди про безвізовий порядок і угоди про прикордонний рух були відпрацьовані і внесені зміни. «Вони (зміни - ред.) передбачають поширення преференцій, які є у прикордонних районів на всі області, з української і з російської сторони», - пояснив Литвин. На думку голови Держприкордонслужби, це дозволить громадянам областей можливість перетинати кордон у будь-якому пункті пропуску, в тому числі і в місцевому. «Це дуже вигідно. Згідно з угодою між Україною і РФ, на україно-російському кордоні має бути обладнано 145 місцевих пунктів пропуску. Якщо рахувати разом із автомобільними міжнародними, міждержавними пунктами пропуску, то це на 10 кілометрів буде один пункт. Цього достатньо, щоб було дуже зручно перетинати кордон», - підсумував Литвин. Нагадаємо, раніше губернатор Харківської області Михайло Добкін заявив, що Україна запропонує жителям прикордонних територій спеціальні картки, які дозволять за лічені секунди за допомогою спецобладнання ідентифікувати особу. Водночас із 2011 року Державна митна служба має намір почати впровадження централізованого відеоспостереження за співробітниками митних пунктів пропуску. У першу чергу така система буде вводитись на митних пунктах пропуску з найбільшим товарообігом. 4 жовтня президент Росії Дмитро Медвєдєв запропонував уніфікувати роботу митних і прикордонних служб РФ і України для більш комфортного режиму перетину кордону громадянами двох країн.

За матеріалами Комментарии

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі