Грецький уряд отримав вотум довіри

Поділитися
© greecetoday.ru
179 депутатів із 300, тобто всі члени коаліції, що складається з трьох партій, проголосували за довіру коаліційному уряду Антоніса Самараса.

Грецький парламент проголосував у понеділок за довіру коаліційному уряду Антоніса Самараса.

За довіру уряду проголосували 179 депутатів з 300, тобто всі члени коаліції, що складається з трьох партій, проти - 121. У правлячу коаліцію входять правоцентристська партія "Нова демократія", соціалісти з ПАСОК і ліва Демократична партія.

Уряд обіцяє почати прискорену приватизацію, зупинити спад в економіці, він також має переконати кредиторів у своїй здатності виконати погоджену програму, незважаючи на збої в її реалізації.

Зараз у плані приватизації знаходяться 23 об'єкти, у 2012 році в бюджет має бути отримано від продажу держвласності 3 мільярда євро.

У понеділок питання про виконання Грецією узгодженої програми будуть обговорювати у Брюсселі міністри фінансів єврозони.

Очікується, що грецький міністр Яніс Стурнарас проситиме партнерів відтермінувати виконання низки бюджетних цілей, пише The Wall Street Journal. Однак продовження термінів програми може вимагати від європейських країн збільшення сум фінансування Греції, які вже зараз вже досягли космічних масштабів (за оцінками Стурнараса, Афіни вже отримали від ЄС, ЄЦБ і МВФ за два роки 500 мільярдів євро). !zn

Читайте також:

Греція вимагає від кредиторів відмови від подальшого скорочення зарплат і пенсій

Грецький прем'єр скоротив зарплату членів уряду на 30%

Новий уряд Греції буде домагатися пом’якшення режиму жорсткої економії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі