Гримчак розповів, чому свідки на боці Луценка

Поділитися
© sharetravel.com.ua
Всі свідки, які виступили на сьогоднішній день з боку обвинувачення, говорять про законність працевлаштування водія Юрія Луценка Леоніда Приступлюка. Про це заявив народний депутат з фракції НУНС, член партії Народна самооборона Юрій Гримчак.

«Колишній помічник екс-міністра Сергій Мельник - це не ключовий свідок, тому що останній допит С.Мельника був 13 грудня. У цей же день Ю.Луценку було пред'явлено обвинувачення, яке підганялося під свідчення Мельника, в тому числі, під ту версію, яку намалювала собі прокуратура», - цитує Ю.Гримчака прес-служба Народної самооборони.

Він зазначив, що кожен свідок у справі екс-міністра - ключовий.

«У чому звинувачують Луценка? У незаконному прийнятті на роботу після 45 років Л.Приступлюка. При цьому посилаються на положення, яке було прийнято у 1987 році Радміном України, яке діє до сьогоднішнього дня, згідно з яким у 45 років молодший офіцерський склад може виходити на пенсію при наявності достатнього стажу. Але там немає ніде заборони на прийняття на роботу, це час виходу на пенсію. Перше звинувачення, мабуть, основне, будувалося саме на цьому, що Л.Приступлюк незаконно був прийнятий на роботу», - зазначив політик.

Друга частина звинувачення, за словами Ю.Гримчака, полягає в тому, що Л.Приступлюку було незаконно присвоєно спеціальне звання капітана міліції. «Присвоєння спецзвання капітана, згідно з діючою інструкцією, було законним», - стверджує соратник Луценка.

«Третя частина звинувачення полягає в тому, що Л.Приступлюк, будучи водієм, працював не в автогосподарстві МВС, а в департаменті карного розшуку. Але Л.Приступлюк не міг працювати в автогосподарстві, тому що міністра возять офіцери кримінальної розвідки, тому що водії за своєю функцією бувають на об'єктах, навіть адреси яких є секретними, а в автогосподарстві немає секретної частини», - зазначив політик.

«Саме тому, за його словами, на сьогоднішній день всі свідки в один голос говорять, що прийняття на роботу Л.Приступлюка було законним. Що б там не малювала прокуратура», - сказав він.

Нагадаємо, що в ході судового засідання у справі Ю.Луценка планується допит 148 свідків з боку звинувачення. Після цього будуть допитані свідки з боку захисту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі