Грищенко звинуватив Європу в застосуванні подвійних стандартів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Глава українського МЗС вважає неправильним підкорятися диктату Європи під час підписання Угоди МЗС і наводити в приклад Ісландію.

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявляє, що Україна не сприймає логіку додаткових умов у процесі підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Якою ми будемо країною, якщо будемо приймати до виконання все, що нам хтось ззовні буде казати. Відтак ми вважаємо Угоду про асоціацію з ЄС достатньо важливою і вигідною для обох сторін, щоб підписати її без додаткових умов», - сказав Грищенко в інтерв'ю іспанській газеті El Pais.

Глава зовнішньополітичного відомства також підкреслив, що Україна стикається з подвійними стандартами.

«Попередній прем'єр-міністр Ісландії перебуває зараз під судом за звинуваченням у неефективному керівництві країною в період фінансової кризи, і ніхто в ЄС з цього приводу нічого не заявляє. Юлія Тимошенко засуджена за зловживання службовим становищем при підписанні газових контрактів з Росією, які обходяться Україні в мільярди невиправданих збитків, і в європейських політиків це викликає обурення», - підкреслив він.

К.Грищенко визнав, що українська судова система і кримінально-процесуальне законодавство значною мірою не відповідають високим європейським стандартам і нині переживають процес реформування, але в будь-якому випадку чинні закони і рішення судів потрібно поважати і виконувати.

При цьому глава МЗС зауважив, що Ю.Тимошенко має право позиватися до Європейського суду з прав людини, рішення якого Україна визнає відповідно до своїх міжнародних зобов’язань.

Як повідомлялося, 30 березня керівники переговорних делегацій України та ЄС парафували текст Угоди про асоціацію, невід'ємною складовою частиною якої будуть положення щодо створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Після парафування угоди відбудеться процес ратифікації. Це означає, що угоду мають ратифікувати всі 27 парламентів ЄС.

Німеччина вже заявила, що ратифікувати угоду не має наміру. !zn

Читайте також:

Угода про асоціацію буде підписана, в кращому випадку, через 6-12 місяців

Україна і ЄС парафували Угоду про асоціацію


Німеччина поки проти ратифікації Угоди про асоціацію з Україною

Єврокомісар Фюле: Для євроінтеграції Україні необхідні глибокі демократичні реформи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі