Грищенко розраховує домовитися з ЄС про безвізовий режим до 2014 року

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Одним з важливих підсумків саміту Україна-ЄС, що відбувся 19 грудня у Києві, стало визнання європейськими партнерами успішного виконання українською стороною першого етапу Плану дій щодо досягнення безвізового режиму, вважає міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

"Це в тому числі і підтвердження дієздатності нинішньої влади...Саме наша здатність за останні півтора року серйозно просунутися у вирішенні згаданих питань і дозволила спочатку підписати План дій, а потім і визнати успіх першого етапу його реалізації. Так що думаю, до 2014 року ми будемо мати реальні шанси претендувати на безвізовий режим", - сказав К.Грищенко в інтерв'ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Він зазначив, що поки українська сторона зосередилася на лібералізації процедур в рамках чинного візового режиму. "Зокрема, ми домовилися, що навесні підпишемо угоду, яка спростить отримання довгострокових багаторазових віз для представників громадських та релігійних організацій, встановить контроль над візовими посередниками, дозволить людям, які приїжджають до Києва здалеку, претендувати на термінове (протягом 3 днів) оформлення документів. Буде низка й інших положень, які спростять життя туристам, бізнесменам, журналістам", - повідомив глава МЗС.

Окрім того, за його словами, Київ став суворо стежити за дотриманням консульствами та консульськими відділами посольств європейських положень двосторонніх угод та візового кодексу ЄС. "Саме залежно від якості роботи з нашими громадянами ми калібруємо наше ставлення до акредитованих в Україні послів, консулів та інших дипломатичних представників країн-членів ЄС", - зазначив міністр.

Як відомо, на саміті Україна-ЄС 19 грудня у Києві європейська сторона визнала успішним виконання Україною першого етапу плану дій на шляху до отримання безвізового режиму. У 2012 році Київ має здійснити імплементаційну роботу для досягнення цієї мети.

Президент України Віктор Янукович після саміту заявив, що розраховує на завершення Україною всієї необхідної роботи для введення безвізового режиму з ЄС до 2014 року. У свою чергу президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу зазначив, що введення безвізового режиму між Україною та ЄС повністю залежить від виконання Києвом усіх умов, передбачених відповідним Планом дій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі