Грищенко: Збройний конфлікт за участі Ірану катастрофічно відіб'ється на економіці

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив у Твіттері, що збройний конфлікт за участі Ірану катастрофічно відіб'ється на світовій і українській економіці.

«Турбує напруга довкола Ірану. Збройний конфлікт призведе до "стрибка" цін на нафту, а це потужний удар по світовій, відтак і нашій економіці», - написав К.Грищенко.

«Ситуація вкрай складна, багато емоцій, але війна неприпустима у будь-якому разі. Потрібно шукати розв'язки.

Збройний конфлікт стане катастрофою. Якби не було складно, цю ситуацію потрібно врегульовувати лише через переговори. Питання не в тому, що хтось боїться Іран. Є сильні гравці, у т.ч. в регіоні, і Тегеран це розуміє. Питання у довірі між гравцями», - зазначив міністр.

Вранці у середу, 11 січня, у північному передмісті іранської столиці було вбито професора Тегеранського технічного університету Мостафу Ахмаді Рошана, повідомляє агентство FARS.

Як відомо, іранська влада знайшла оригінальний спосіб боротьби з валютною кризою, що розгортається у країні на тлі посилення міжнародних санкцій. Поряд з традиційними інтервенціями Центробанку і обмеженням продажу іноземної валюти, громадянам тепер заборонено згадувати слово «долар». Щоправда, поки ця заборона діє негласно і стосується тільки SMS.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі