Гриценко: Підписання угоди з ЄС відбудеться не раніше парламентських виборів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Перед новим роком Янукович позбавив українців найбільшого подарунка - підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Таку думку висловив лідер «Громадянської позиції», голова парламентського Комітету з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко, повідомляє прес-служба політика.

«У січні, лютому, березні не було ніяких сумнівів ні в Києва, ні в Брюсселя, що угода буде підписана. Але В.Янукович наробив стільки дурниць, включаючи арешт Ю.Тимошенко і Ю.Луценка, придушення акцій протесту, тиск на журналістів, це довело до точки кипіння наших партнерів з Європи. Вони не те, що підписувати - не хочуть навіть парафувати, тобто погодити текст», - зазначив політик.

А.Гриценко зазначив, що президент мав можливість увійти в історію. Замість цього, він в неї вляпався, а разом з президентом і вся країна.

Прогнозуючи подальші події, А.Гриценко сказав, що швидкого підписання угоди не буде.

«Воно пройде - якщо відбудеться - тільки після завершення парламентських виборів в Україні. Тобто рік втрачено», - підкреслив політик.

Він також зазначив, що водночас у Франції, Німеччині та інших європейських державах будуть проходити вибори.

«Не склално припустити, що практично всі уряди в Європі будуть відсторонені від влади, тому що Єврозона сьогодні в глибокій кризі. Доведеться з новими людьми налагоджувати відносини. І в списку пріоритетів європейських країн будуть домінувати внутрішні питання. Українське питання буде на 10-му, або навіть на 110-му місці», - заявив А.Гриценко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі