Гриценко: Викрадення російського опозиціонера Развозжаева свідчить про повної безконтрольності силовиків

Поділитися
Анатолій Гриценко вважає, що навіть обмежена наявна інформація в ЗМІ свідчить, що ситуація навколо Развозжаева є екстраординарною і вкрай небезпечною як прецедент.

Ситуація із затриманням (викраденням) в Києві російського опозиціонера Леоніда Развозжаева свідчить про повну безконтрольність та свавілля силових структур.

Про це в своєму блозі заявив глава парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони, кандидат у народні депутати від «Батьківщини» Анатолій Гриценко.

Політик підкреслив, що безконтрольність і свавілля силовиків - це вкрай небезпечно. «
Яких саме – українських, російських, чи силовиків обох країн, це ще маємо вияснити. Поки що немає повної і достовірної інформації для остаточного висновку. Але навіть обмежена наявна інформація у ЗМІ свідчить, що ситуація навколо Развозжаєва є екстраординарною і вкрай небезпечною як прецедент.», - зазначив він.

- У Росії заявили про явку з повинною викраденого в Києві опозиціонера. Развозжаев стверджує, що його катували (ВІДЕО)


Гриценко заявив, що при висвітленні події в російських ЗМІ «протиріччя і неправдивість ріжуть око».

«
З одного боку, вказується, що Развозжаєв "был задержан в Киеве", а ким саме його було затримано і як він потім потрапив до Москви – не повідомляється. При тому, українські правоохоронці від участі у затримці Леоніда Развозжаєва відхрещуються. З іншого боку, стверджується, нібито у Москві опозиціонер "сам явился в Главное следственное управление СК РФ" і написав десять сторінок показів, у яких він зізнається у скоєнні злочину, до того ж нібито за фінансової підтримки високого посадовця із Грузії (останній одразу ж це заперечує).
В тому ж повідомленні агентства Интерфакс вказано, що Развозжаєв встиг викрикнути й повідомити журналістам, що його "выкрали на Украине" й "пытали двое суток"», - пише Анатолій Гриценко.

«
І все це неподобство, очевидне порушення законів і прав людини відбувається на наших з Вами очах! У якій державі ми з Вами живемо?! Кого викрадуть наступним і у шпигунстві в інтересах якої державі він (чи вона) потім зізнається у підвалах непідконтрольних ні суспільству, ні парламенту силовиків?», - зазначив політик. !zn

Читайте також:

Російські спецслужби в Києві заарештували і викрали опозиціонера


СБУ нічого не знає про арешт російського опозиціонера в Києві

У Києві викрадено соратника Удальцова, заявляє російська опозиція

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі