Гриценко впевнений, що страх ув'язнення зупинить фальсифікаторів на виборах

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Анатолій Гриценко сумнівається в масштабних фальсифікаціях на парламентських виборах. Люди просто будуть боятися в'язниці.

При такому рівні недовіри до влади на масові фальсифікації можуть зважитися тільки самогубці, вважає Анатолій Гриценко. Про це лідер партії «Громадянська позиція» заявив в ефірі «Бізнес радіо», повідомляє прес-служба партії.

«Чинний закон передбачає, що всі матеріали з голосування, включаючи протоколи, бюлетені, підписи, печатки зберігаються тепер 5 років. Що це означає? У 2015 році інша людина стане президентом і у нього буде право підняти і перевірити, а там 4-6 років в'язниці», - пояснив Гриценко.

Лідер «Громадянської позиції» повідомив, що в Партії регіонів зараз існує проблема формування виборчих комісій, оскільки люди, яких раніше можна було купити за 1-1,5 тис. грн, голови комісії - за 1 тис. дол, на це не йдуть .

«Рейтинг партії влади зараз вже менше 10%, - зазначив Гриценко. - При такому рівні недовіри до влади на масові фальсифікації можуть зважитися тільки самогубці».

Він також додав, що в разі спроби фальсифікацій своє слово може сказати Захід.

«Делікатне слово «загроза санкцій» вже з'явилося в резолюції ПАРЄ. На дипломатичній мові це означає не просто червону, а над-червону картку. Якщо в ході виборів буде перейдено рубіж, то зупиняти це будуть не тільки громадяни України, а й Європа та інші демократичні країни. У мене немає ніяких сумнівів, що проти конкретних правопорушників будуть застосовані санкції», - заявив Гриценко.

Нагадаємо, що парламентські вибори в Україні мають відбутися в жовтні 2012 року. !zn

Читайте також

Гриценко вважає, що після фальсифікацій на виборах Європа «перекриє кордон»

Гриценко сумнівається у компетентності нового міністра оборони

Гриценко: Для звільнення Тимошенко потрібно 50 тис. людей навколо Качанівської колонії


Гриценко: Після зміни влади керівництво Партії регіонів піде під суд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі