Гриценко вважає, що після фальсифікацій на виборах Європа «перекриє кордон»

Поділитися
Представники влади побудували собі маєтки у Франції, Австрії, інших державах; якщо перекриють кордон – для них це буде дуже сильний удар, - вважає Анатолій Гриценко.

Якщо влада вдасться до фальсифікацій на виборах, Європа впровадить візові санкції по відношенню до українських чиновників. Такий прогноз у прямому ефірі радіо «Ера» зробив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.

На його думку, влада по всій вертикалі боїться позбавлення віз.

«З журналістських розслідувань ми бачимо, що ці люди, особливо уряд, - як бомжі в Україні. Побудували собі запасні аеродроми – маєтки у Франції, Австрії, інших державах. Тому якщо перекриють кордон – для них це буде дуже сильний удар. Саме тому вони так нервово сприйняли резолюцію ПАРЄ», - вважає Гриценко.

Лідер «Громадянської позиції» зазначив, що поки розмови про можливість санкцій звучить дипломатично, але Європа вже перейшла певний рубіж.

«Якщо Янукович перейде певну межу в інтересах своєї партії на виборах, європейці не будуть просто говорити про санкції, а почнуть їх вводити», - попереджає Гриценко.

Таким рубежем може стати спроба знімати сильних опозиційних кандидатів з виборів, або повернення до схеми, коли три члени виборчої комісії можуть «правильно» порахувати голоси.

26 січня Парламентська асамблея Ради Європи схвалила резолюцію щодо України, в якій, зокрема, рекомендувала внести зміни до статей 364 і 365 Кримінального кодексу та привести їх у відповідність до стандартів Ради Європи. У разі невиконання рекомендацій Україні загрожують санкції.

ПАРЄ також рекомендує знизити виборчий поріг і вилучити заборону на формування виборчих блоків у законі України про вибори народних депутатів. !zn

Читайте також:

Рейтинг політиків, які здатні очолити українську опозицію

Українці очікують збільшення фальсифікацій на парламентських виборах

Більшість українців впевнені, що Янукович вже не зможе контролювати наступний парламент

Гриценко: Якби не закон про вибори, у влади було б 10-15% мандатів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі