Гриценко: Закон про мови прийняли «в стилі донецьких розборок початку 90-х»

Поділитися
Анатолій Гриценко вважає, що парламентська більшість ухвалила закон про мови «в стилі донецьких розборок початку 90-х». Зупинити прийняття законопроекту мирними, парламентськими засобами, на його думку, було неможливо, оскільки влада в країні нехтує законом.

Зупинити прийняття мовного законопроекту мирними, парламентськими засобами було неможливо, оскільки влада в країні нехтує законом, вважає лідер партії Громадянська позиція Анатолій Гриценко.

"Чи можна зупинити прийняття закону про мову-язик мирними, парламентськими засобами, коли Янукович і компанія діють за рамками закону? Ні, неможливо. Діючи в стилі донецьких розборок початку 90-х, вони можуть приймати будь-які рішення", – написав політик у своєму блозі у виданні Українська правда, коментуючи прийняття парламентом закону про основи державної мовної політики у вівторок.

- Верховна Рада ухвалила скандальний закон про мови (відео)

За його словами, слід очікувати такого варіанту розвитку країни, як "можуть проголосити Україну монархією, Януковича – імператором, а весь бізнес у країні переписати на Сім’ю, разом із землею і людьми".

"Депутати заблокують Раду? Проголосують у письмовому вигляді, просто на Банковій. Не захочуть голосувати? Янукович замість закону видасть указ. Яка йому різниця, скільки законів порушувати – два, три чи десять?", – дивується опозиціонер.

Він цікавиться: "Коли це скінчиться? Коли небезпеку усвідомить весь народ. Зокрема, а можливо в першу чергу - на Донбасі. Там порядки початку 90-х знають і пам'ятають. До сих пір скелети з шурфів викопують ...".

"А мову Україна збереже - її збереже народ. Які б закони ця банда не приймала!", - упевнений Гриценко.

Нагадаємо, Рада прийняла в цілому скандальний закон про основи державної мовної політики, який розширює сферу застосування російської мови. Близько 2 тисяч поправок, внесених у документ до другого читання, були просто проігноровані парламентською більшістю. «За» проголосувало 248 народних депутатів.

Читайте також:

Тягнибок закликав патріотів «до зброї»: збір біля Українського Дому. «Уже!»

Томенко піде в суд відстоювати честь своєї картки, що «проголосувала» за мовний закон


П'ять депутатів оголосили голодування через закон про мови (фото)


Регіонали задоволені голосуванням за закон про мови: Ми їх розвели, як кошенят


Гриценко про Саламатін: В армії багато чого бачили, але такого ще не було

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі