«Громадянська позиція» вийшла з Комітету опору диктатурі через закон про вибори

Поділитися
© pramodwaikar.com
У вівторок, 22 листопада, під час засідання Ради політичної партії «Громадянська позиція» одноголосно було прийняте рішення про вихід з Комітету опору диктатурі. Про це заявив голова партії Анатолій Гриценко.

«Ми не бачимо жодного сенсу брати участь у засіданні КОД, бо окремі опозиційні вожді вирішили перетворити його в Комітет опори диктатури», - пояснив він.

А.Гриценко розповів, деякі представники опозиційних партій забули і про опір, і про загрозу диктатури, і про те, що лідери їхніх політсил сидять за ґратами. Голова «Громадянської позиції» впевнений, своїм синхронним з Партією регіонів голосуванням за закон про вибори, вони забезпечили Банковій консенсусне схвалення законопроекту Януковича, що був підготовлений без опозиції, спрямований проти опозиції і має за мету забезпечити контроль президента над новим парламентом, який обиратимуть у жовтні 2012 року.

«Насправді це ніякий не консенсус, це скоріше виглядає як змова між окремими опозиційними силами і чинною владою, - вважає А.Гриценко. – І ця змова відбулася кулуарно, без урахування інтересів мільйонів громадян України, без урахування думки рядових членів партій, які голосували за законопроект Януковича, і всупереч рішенню КОД».

Лідер «Громадянської позиції» нагадав, що Комітет опору диктатурі два тижні тому прийняв рішення, згідно з яким опозиція не голосує за законопроект Януковича і навіть своєю присутністю не освячує проштовхування його у парламентській залі.

«Це рішення не було виконано», - наголосив А.Гриценко.

Водночас він підкреслив, що «Громадянська позиція» і надалі співпрацюватиме з тими опозиційними партіями, які не за своєю риторикою, а за своїми діями є дійсно опозиційними, які не заграють з Банковою і відстоюють інтереси України.

«Ця співпраця, очевидно, буде відбуватися вже поза межами КОД, в інших форматах», - запевнив Гриценко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі