Грузинський парламент затвердив уряд Іванішвілі

Поділитися
У Грузії 88 голосами депутатів зі 150 затверджено новий кабінет міністрів на чолі з прем'єр-міністром Бідзіною Іванішвілі. У відповідності з прийнятими змінами до Конституції Грузії, після інавгурації президента, якого оберуть в 2013 році, влада в країні фактично перейде до парламенту й уряду.

Парламент Грузії на пленарному засіданні 25 жовтня затвердив новий кабінет міністрів на чолі з прем'єр-міністром країни, лідером коаліції "Грузинська мрія", що перемогла на парламентських виборах 1 жовтня, Бідзіною Іванішвілі.

Депутати також висловили довіру урядовій програмі "Для сильної демократичної і єдиної Грузії", в якій нова влада країни обіцяє здійснити широкомасштабні реформи.

За новий кабінет міністрів і урядову програму проголосували 88 зі 150 депутатів.

Парламентська меншість, що складається з представників "Єдиного Національного руху" президента Михайла Саакашвілі, заявила, що в голосуванні участі не бере.

- Новий парламент Грузії проведе перевірку «злочинів» режиму Саакашвілі

На першому засіданні парламенту нового скликання, яке відбулося 21 жовтня, грузинські депутати вже обрали голову парламенту - Давида Усупашвілі.

Довіра кабінету міністрів і його програмі виражається більшістю голосів, тобто підтримкою 76 і більше депутатів.

Всього у парламенті 150 депутатських місць. За офіційними підсумками парламентських виборів "Грузинська мрія" отримала 85 мандатів, партія Саакашвілі "Єдиний національний рух" представлена 65 мандатами.

За підсумками парламентських виборів 1 жовтня перемогла коаліція "Грузинська мрія" на чолі з лідером Іванішвілі. Президент країни Саакашвілі визнав поразку своєї партії і заявив про перехід в опозицію.

- Це складне почуття свободи

Новий уряд затверджено на чотирирічний термін.

У відповідності з прийнятими змінами до Конституції Грузії, після інавгурації президента, якого оберуть в 2013 році, влада в країні фактично перейде до парламенту й уряду. Останний стане вищим органом виконавчої влади. Президент буде формально пропонувати кандидатури на посаду прем'єра, але лише ті, що йому запропонує парламент. Президент не зможе виступати із законодавчими ініціативами, скликати позачергові засідання парламенту, припиняти або скасовувати правові акти уряду. !zn

Читайте також:

У Грузії новообраний парламент зібрався на своє перше засідання

Названо новий склад майбутнього уряду Грузії

ЦВК Грузії оголосила остаточні підсумки виборів: у коаліції Іванішвілі 85 мандатів, у партії Саакашвілі - 65

Саакашвілі переконаний, що Росія рано радіє підсумками виборів у Грузії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі