ХАМАС звільнив ізраїльського капрала

Поділитися
© Одноклассники
Ісламістський палестинський рух ХАМАС передав Єгипту ізраїльського капрала Гілада Шаліта, для подальшого передання Ізраїлю.

Г.Шаліта буде передано ізраїльській стороні, де пройде медогляд, а потім його буде перевезено на одну з військових ізраїльських баз.

За звільнення свого військового Ізраїль обіцяє випустити зі своїх в'язниць 1027 палестинських ув'язнених, у тому числі своїх лідерів, засуджених на тривалі терміни, а також жінок і дітей.

Серед палестинських ув'язнених, яких мають звільнити в обмін на Шаліта, є жінка, яка народилася в Україні. Ірина Сарахна просиділа у в'язниці майже 10 років - за співучасть в організації теракту у місті Рішон Ле Ціон в Ізраїлі. Чи було звільнено українку, не повідомляється.

Обмін солдата буде проходити у два етапи: спочатку буде випущено 477 палестинців, з яких 287 було засуджено до довічних термінів, а через деякий час - всіх решта.

Нагадаємо, Г.Шаліт потрапив у полон 25 червня 2006 року, коли палестинці напали на блок-пост і підбили танк Шаліта. Його доля привернула значну увагу в Ізраїлі і за кордоном.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі