ХАМАС закликав Палестину припинити співпрацю з Ізраїлем

Поділитися
© sbj-bg.eu
Керівництво ХАМАСу закликало палестинську адміністрацію припинити координувати питання безпеки з Ізраїлем, а також переглянути Паризький протокол та домогтися того, щоб палестинська економіка не підкорялася ізраїльській економіці, а підтримувалася арабськими країнами.

Заступник глави політбюро палестинської терористичної організації ХАМАС Муса Абу Марзук закликав голову ПНА Махмуда Аббаса припинити координувати питання безпеки з Ізраїлем, оскільки це створило ситуацію, коли "поселенці захоплюють палестинські землі, у той час як ми стоїмо і дивимося на це".

Абу Марзук висловив бажання переглянути Паризький протокол та домогтися того, щоб палестинська економіка не підкорялася ізраїльській економіці, а підтримувалася арабськими країнами.

При цьому він стверджує, що економічні умови на Західному березі, у секторі Газа і в Східному Єрусалимі до угод Осло були істотно кращими. Абу Марзук звинуватив Ізраїль у фактичному скасуванні Ословських угод: за його словами, Ізраїль залишив чинними лише вигідні для себе пункти, такі як координація у сфері безпеки та Паризький протокол від 1994 року.

Муса Абу Марзук звинуватив нинішню палестинську адміністрацію в тому, що вона не розробляє ніяких власних варіантів подальших дій, керуючись нав'язаними ззовні.

Нагадаємо, рух ХАМАС заявив 22 вересня про те, що 120 його членів були заарештовані силами безпеки уряду Палестинської автономії на Західному березі річки Йордан. Як зазначили в ХАМАС, арешти членів руху почалися ще в середу, 19 вересня, і тривали протягом усіх наступних днів. Серед затриманих виявилися активісти, нещодавно звільнені з ізраїльських в'язниць.

Арешти членів ХАМАС почалися на тлі масових протестів проти високої вартості життя на Західному березі, в організації яких адміністрація Палестинської автономії підозрює рух. Влада Палестини, у свою чергу, заявляла, що арешти не пов'язані з політичною діяльністю членів ХАМАСу, а також відзначала, що угруповання завищує кількість затриманих прихильників, однак не повідомила кількість заарештованих.

Радикальний рух ХАМАС, який з 2007 року фактично захопив владу в секторі Газа, не має великого впливу на Західному березі, територія якого контролюється визнаною країнами Заходу палестинською адміністрацією на чолі з лідером помірної партії ФАТХ Махмудом Аббасом. !zn

Читайте також:

ХАМАС погодився припинити удари по Ізраїлю

Лідер «Хамасу» отримав 1350 років в’язниці за теракти

Єгипетська розвідка допомогла помирити ХАМАС і ФАТХ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі