ХАМАС заявив про перемир'я і посилив обстріл Ізраїлю. ЦАХАЛ готує наземну операцію: артпідготовка і листівки над Газою (ВІДЕО)

Поділитися
ХАМАС заявив про перемир'я і посилив обстріл Ізраїлю. ЦАХАЛ готує наземну операцію: артпідготовка і листівки над Газою (ВІДЕО) © Newsru.com
Заяви представників ХАМАС про перемир'я прозвучали на тлі посилення протистояння в секторі Газа. Палестинські бойовики провели масований обстріл ізраїльських міст. У свою чергу, вперше з початку конфлікту ізраїльська артилерія почала обстріл позицій бойовиків у секторі Газа.

Рух ХАМАС заявив про досягнення з керівництвом Ізраїлю угоди про припинення вогню, яка повинна набути чинності опівночі. Між тим, 20 листопада палестинці посилили обстріл ізраїльських міст, у результаті чого постраждало 11 осіб. Ізраїльтяни вперше з початку операції «Хмарний стовп» відповіли артилерійськими залпами по позиціях бойовиків. На думку арабських та ізраїльських ЗМІ, це може означати початок наземної кампанії.

Про те, що Ізраїль і ХАМАС досягли угоди про припинення вогню, яка повинна набути чинності опівночі, у вівторок заявив прес-секретар ХАМАС у секторі Газа Айман Таха, повідомляють арабські ЗМІ. Представники руху «Ісламський джихад» у Лівані також підтвердили, що на переговорах в Єгипті сторони досягли домовленості про перемир'я.

Ці заяви пролунали на тлі посилення протистояння в секторі Газа. Палестинські бойовики провели масований обстріл ізраїльських міст Ашкелон, Ашдод та Рішон ле-Ціон (фактично район великого Тель-Авіва), у результаті чого постраждало 11 осіб.

У свою чергу, вперше з початку конфлікту ізраїльська артилерія почала обстріл позицій бойовиків у секторі Газа. Це є свідченням того, що ЦАХАЛ вже зараз готовий почати найбільшу наземну операцію. Угрупування ЦАХАЛа, що складається з чотирьох піхотних бригад і двох танкових дивізій, знаходиться в повній бойовій готовності поблизу кордону з сектором.

У другій половині вівторка ізраїльська авіація розкидала над північними районами сектора Газа листівки із закликом до мирного населення покинути свої будинки. У листівках міститься рекомендація палестинцям триматися подалі від військових баз ХАМАСу і шукати укриття в місті Газа, а також перелік доріг для евакуації, які не будуть піддаватися обстрілу.

Відзначимо, що подібні листівки ізраїльтяни розкидали і 15 листопада.

Тим часом, в Ізраїль прибув генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, щоб особисто закликати до припинення насильства і внести вклад у нинішні зусилля в цьому напряму.

Генсек ООН заявив, що подальша ескалація конфлікту неминуче призведе до жертв серед цивільного населення з обох сторін. !zn

Читайте також:

В Ізраїль на «критичні переговори» вилетіла держсекретар США Хіларі Клінтон. РБ ООН не зміг прийняти резолюцію по конфліктуючим сторонам

Із сектора Газа евакуйовано 44 українця, найбільше охочих - близько 300

До 2020 року сектор Газа може виявитися непридатним для життя

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі