Гілларі Клінтон: Наше занепокоєння стосовно Тимошенко посилилося

Поділитися
© УНИАН
Сполучені Штати Америки продовжуватимуть домагатися звільнення Юлії Тимошенко та інших політичних в’язнів в Україні. Про це йдеться у листі Держсекретаря США Гілларі Клінтон до Юлії Тимошенко, повідомила прес-служба «Батьківщини».

«Сполучені Штати Америки розчаровані тим, що Апеляційний суд м. Києва підтвердив обвинувальний вирок щодо Вас, не розглянувши питань стосовно вибіркового переслідування та здійснення правосуддя, що піднімалися під час судового процесу», - наголосила Г.Клінтон.

«Дійсно, наше занепокоєння потім посилилося через раптове рішення перевести Вас до тюремної установи, віддаленої від Києва. Особливо, з огляду на повідомлення про стан Вашого здоров'я», - зазначила Держсекретар США.

Г.Клінтон підкреслила, що Сполучені Штати так само непокоять справи, порушені проти інших колишніх урядовців.

«Рада бачити, що у цей важкий момент Ви продовжуєте підтримувати інтеграцію України до Європейського Союзу та добрі відносини з усіма її сусідами. Демократія та розвиток йдуть поруч», - йдеться у листі.

Держсекретаря запевнила, що Сполучені Штати Америки і надалі «підтримуватимуть прагнення народу України перетворити свою державу в процвітаючу європейську демократію».

«У той же час, ми продовжимо відстоювати необхідність належного процесу судочинства, а також звільнення Вас та інших ув'язнених колишніх чільних урядових осіб, як надзвичайно важливий крок у такому процесі», - наголосила Г.Клінтон.

«Крім того, будьте певними у нашій прихильності проведенню вільних виборів за участі усіх легітимних політичних кандидатів та партій України. Це є ще одним критично важливим кроком до європейської інтеграції та справою, яку Ваша країна успішно здійснювала у минулому. Сподіваюся, що так буде і під час парламентських виборів у жовтні», - резюмувала Держсекретар США.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі