Хілларі Клінтон вимагає звільнити Тимошенко «негайно і беззастережно»

Поділитися
© businessbuildersnetwork.com/
Позиція США залишається незмінною: Тимошенко повинні «негайно і беззастережно» звільнити, написала Хілларі Клінтон у листі до екс-прем'єра в день річниці винесення їй вироку в газовій справі. Клінтон також зазначила, що США продовжують підтримувати демократичні устремління українського народу і уважно спостерігають за ситуацією з наближенням парламентських виборів.

США вимагають негайного звільнення лідера української опозиції Юлії Тимошенко. Про це заявила Державний секретар США Гілларі Клінтон у листі до екс-прем'єра.

«Наша позиція залишається незмінною: Вас повинні негайно і беззастережно звільнити, так само як і інших колишніх членів Вашого уряду. Дуже шкода, що політично мотивовані переслідування підривають прогрес демократії, якого вимагають українці, а також відносини із Сполученими Штатами», - заявила Клінтон у листі, який цитує прес-служба «Батьківщини».

Лист було надіслано в день річниці винесення вироку в газовій справі.

«Сполучені Штати продовжує турбувати судовий процес над Вами і Ваше осудження, я особисто висловила стурбованість з цього приводу президенту Януковичу та іншим українським чиновникам», - підкреслила Клінтон.

- Райс написала Тимошенко листа: Я буду молитися за твоє звільнення

Клінтон також зазначила, що Сполучені Штати продовжують підтримувати демократичні устремління українського народу і уважно спостерігають за ситуацією з наближенням парламентських виборів 28 жовтня.

«Мої візити в Україну переконали мене, що Ваш народ прагне до сучасної і процвітаючої демократії, в якій його права поважаються, а голоси чують. Будь ласка, будьте впевнені, що Сполучені Штати залишаються відданими ідеї допомоги Україні на шляху досягнення цієї гідної мети», - написала вона.

Нагадаємо, що раніше в цьому місяці колишній Державний Секретар США Кондоліза Райс передала Тимошенко лист, в якому висловила підтримку і заявила, що молиться за її звільнення. !zn

Читайте також:

США визначили пріоритети щодо України: вільні парламентські вибори і звільнення Тимошенко


Минув рік із дня винесення вироку Тимошенко з газового справі

Тимошенко в дев'ятий раз відмовилася від участі в суді по ЄЕСУ


У ПАРЄ вважають, що Тимошенко допоможе тільки амністія


Захист Тимошенко не коментуватиме «шизофренію» Кузьміна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі