Ходорковський: У правоохоронній системі виживають найгірші

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Правоохоронна система усуває чесних і сумлінних працівників, залишаючи у своїх лавах гірших: так іде "негативний відбір".

До такого висновку колишній олігарх, екс-глава ЮКОСа, а нині в'язень карельської колонії Михайло Ходорковський прийшов на підставі досвіду спілкування зі слідчим, про що і написав у статті для The New Times.

М.Ходорковський розповів про епізод зі слідчим, якого назвав Юрієм Івановичем, що змушений був звільнитися через небажання брати участь у незаконних діях і змиритися зі свавіллям. Мова йде про масове вирубування цінних порід лісу в інтересах великих чиновників.

"У голосі слідчого - щира образа і обурення. Що мене тішить - схоже, хвилюється він не через ризик залишитися без премії. Перенесене приниження, щирі переживання жителя тих місць за природу свого краю зламали броню звички до корупційного беззаконня", - пише М.Ходорковський.

За його словами, він не міг запропонувати співрозмовнику "якесь несподіване рішення". "На жаль, таких рішень у мене немає. Або змиритися і користуватися благами, відчуваючи себе лайном, або боротися, розуміючи, що лайном з голови до ніг обіллють тебе. Такі правила життя системи", - відзначає автор.

Але, вважає екс-олігарх, "є третій вихід - Юрій Іванович ним і скористався, подав заяву про звільнення".

"Тільки чи вихід це? Важливо й інше: так іде “негативний відбір”. У системі поступово залишаються гірші: комусь не вистачає розуму зрозуміти, комусь не вистачає совісті - зрозумівши, хоча б відмовитися від співучасті. Дурні або негідники - гарний матеріал для будівництва державної машини. Адже це - наша держава", - зазначив М.Ходорковський. !zn

Читайте також:

Прохоров заради перемоги на виборах готовий одружитися і обіцяє звільнити Ходорковського
Ходорковський став фіналістом премії Сахарова «За журналістику як вчинок»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі