Хорошковський, Бойко і Пшонка відповідатимуть перед Тимошенко в американському суді

Поділитися
Також до розширеного списку відповідачів потрапили Ренат Кузьмін, Лілія Фролова і американський політтехнолог Віктора Януковича Пол Манафорт.

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко розширила список відповідачів у своєму позові проти RosUkrEnergo AG, який було подано до американського суду, додавши до власника компанії Дмитра Фірташа міністра Юрія Бойка, голову СБУ Валерія Хорошковського, генпрокурора Віктора Пшонку.

Розширений позов було подано 19 грудня 2011-го, Юлія Тимошенко підписала його 13 грудня цього ж року.

У списку відповідачів, окрім Фірташа, Бойка, Хорошковського, Пшонки, значаться також відомий Семен Могилевич, якого вже багато років розшукує американське Федеральне бюро розслідувань, американський політтехнолог Віктора Януковича Пол Манафорт, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, слідчий Генпрокуратури Олександр Нечвоглод, який вів досудове слідство щодо "газової справи" Тимошенко, прокурор Лілія Фролова - представник державного звинувачення у процесі проти Юлії Тимошенко.

Всім співвідповідачам у цій справі виписано повістку до суду.

У документі повідомляється, що політичні переслідування в Україні насправді є частиною складної схеми, розробленої для відмивання грошей за кордоном, зокрема - у США, а також відкатів українським чиновникам.

Юлія Тимошенко подала позов до американського суду проти компанії RosUkrEnergo AG, якою володіє Дмитро Фірташ, у квітні 2011 року.

Вона звинувачує компанію та її власника у змові зі спробою маніпулювання рішенням Стокгольмського арбітражу, яке, призвело, згідно з позовом, поданим до районного суду Манхеттена, до вилучення запасів природного газу України.

У 2010 році Арбітражний інститут торговельної палати у Стокгольмі прийняв рішення, яке зобов'язало "Нафтогаз України" повернути компанії RosUkrEnergo 12,1 млрд куб. газу.

Читайте також:

Опозиція і ГПУ поговорили «різними мовами без перекладача»

Зі справи Тимошенко зникли документи, що доводять її невинність

Американський суд прийняв до розгляду справу Луценка і призначив «правильного» суддю

«Батьківщина» буде домагатися санкцій ЄС проти Кірєєва, Фролової та інших

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі