Хорошковський вважає, що ув'язнення Тимошенко пішло на користь судовій системі

Поділитися
Завданням влади на сьогодні є створення умов законодавчого характеру, які унеможливлять вибіркове правосуддя. За словами першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського, до Тимошенко застосовувалося застаріле правосуддя.

Позиція Європейської комісії про порядок судового переслідування в Україні екс-прем'єра Юлії Тимошенко достатньо послідовна. Про це заявив перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи позицію Європейської комісії щодо звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Позиція Єврокомісії в цьому плані, вона досить послідовна", - зазначив він.

"З іншого боку ми говоримо не тільки про справу Тимошенко, ми говоримо про проблему, яку ми називаємо "вибіркове правосуддя". І саме цей аспект є ключовим, тому що, звичайно, якою б високою і поважною не була особа колишнього прем'єр-міністра України, все ж наше завдання створити умови, перш за все, законодавчого характеру, які унеможливлять взагалі подібні ситуації, або додадуть поваги в українському суду", - уточнив віце-прем'єр.

При цьому, відповідаючи на питання, чи визнає він, що до Тимошенко було застосовано "вибіркове правосуддя", Хорошковський уточнив: "Я кажу тільки те, що до Тимошенко застосовувалося застаріле правосуддя. Тобто та ситуація, і та судова система, яка була сформована протягом останніх 20 років, після Радянського Союзу".

"На сьогоднішній день, саме завдяки такій увазі, в тому числі і до справи Тимошенко, хоча не тільки завдяки цій справі, ми пройшли досить швидко шлях перетворень кримінальної юстиції, який фактично зняв введення в дію нового Кримінально-процесуального кодексу, ми побачимо нову країну. Я упевнений в цьому", - підсумував він.

Як повідомлялося, Тимошенко засуджена Печерським районний судом Києва до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання «газових контрактів» з Росією у 2009 році. Апеляційний суд залишив чиним цей вирок. В даний час вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії (Харків)

Тимошенко, посилаючись на стан здоров'я, регулярно відмовляється брати участь у судових засіданнях у Харкові, де її судять у справі ЄЕСУ, звинувачуючи в неповерненні державі валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ в сумі понад $160 млн, замаху на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабмін зобов'язань ЄЕСУ перед Міністерством оборони РФ на суму $405,5 млн. !zn

Читайте також:

Україна не збирається звільняти Тимошенко заради угоди про асоціацію з ЄС

Янукович побажав Тимошенко якнайшвидшого одужання, щоб суд вирішив, чи винна вона

Тимошенко більше не потребує стаціонарі, але поки залишиться в лікарні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі