Хорошковський запевнив, що не шантажував Європу Тимошенко

Поділитися
Перший віце-прем'єр запевняє, що шантаж не властивий його стилю спілкування, слова були вирвані з контексту, і їхній зміст був спотворений.

Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський заявив, що ні про який шантаж Європи в обмін на звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко він не говорив.

За його словами, Україна готова говорити про зміну законодавства, що стосується Тимошенко, якщо це буде єдина проблема між Україною і Європою.

Про це він сказав "Українській правді", коментуючи повідомлення про те, що він нібито погодився, що українська влада відпустить Тимошенко з-під варти в тому випадку, якщо Європа підпише Угоду про асоціацію.

"Це інтерпретація журналістом моїх слів, яка, можливо, сталася через непорозуміння або нюанси перекладу. Мої слова були вирвані з контексту, і їхній зміст був спотворений", - сказав Хорошковський.

"У результаті те, що я прочитав, виглядає як шантаж, що в принципі неприйнятно і не властиво моєму стилю спілкування. Більше того, це не мало сенсу, оскільки я перебував в колі журналістів, і моє завдання було пояснити свою позицію, а не чогось вимагати", - пояснив він.

За словами Хорошковського, він мав на увазі те, що "сьогоднішній порядок денний з Європейським союзом не складається з одного пункту про Юлію Тимошенко, в цьому переліку стоїть низка питань, у тому числі щодо фінансової допомоги, технічної допомоги, секторальних угод тощо".

"І, окрім іншого, цей порядок має політичне наповнення, пов'язане зі справою Юлії Тимошенко. І, безумовно, на шляху до нашої стратегічної мети - приєднання до Європи - цей пункт все одно буде вирішено і вичерпано", - сказав Хорошковський.

"Інша справа, що сьогоднішнє законодавство України не дозволяє нам йти на ті кроки і компроміси, які пропонує нам Європа. У тому числі, лікування Юлії Тимошенко за кордоном", - додав він.

За словами віце-прем'єра, після цих його слів, хтось з журналістів поставив запитання: "А ви зможете змінити це законодавство?".

"І я відповів, що, безумовно, можемо. Оскільки всі учасники процесу виходять із раціональних мотивів, і якщо це буде єдина перешкода на шляху до нашої мети, то я думаю, і парламент знайде спосіб подолати ці проблеми", - розповів Хорошковський. !zn

Читайте також:

Хорошковський шантажує ЄС

Тимошенко: Я думала, що настали останні хвилини мого життя

Президент Європейської народної партії просить конкретних санкцій проти «українського режиму»

Росія закликала Україну до гуманності щодо Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі