Хорошковському додадуть повноважень

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Кабміні вирішили не обділяти першого віце-прем'єра повноваженнями, враховуючи те, що зараз він не очолює жодне міністерство.

Кабінет міністрів просить дозволити першому віце-прем'єр-міністру та віце-прем'єрам, а також державним колегіальним органам вносити на розгляд уряду проекти актів Кабміну.

Відповідний законопроект № 10274 за підписом прем'єра Миколи Азарова зареєстрований у Верховній Раді 27 березня. Його текст опубліковано сьогодні, у четвер, 29 березня.

Згідно зі змінами, перелік суб'єктів, у яких є право виносити на Кабмін проекти актів уряду, пропонується доповнити вищевказаними посадами.

Таким чином, внесення змін дозволить першому віце-прем'єру і віце-прем'єрам вносити розроблені ними документи, але тільки у випадку, якщо вони не очолюють міністерство.

Окрім того, дозволяється вносити у Кабмін документи, розроблені державними колегіальними органами.

Як відомо, сьогодні в уряді є тільки один «вільний» перший віце-прем'єр - Валерій Хорошковський. Решта віце-прем'єрів - Борис Колесніков, Сергій Тігіпко та Раїса Богатирьова очолюють відповідні міністерства (Мінінфраструктури, Мінсоцполітики і МОЗ).

Як вказується у пояснювальній записці, проект закону України розроблений Мін'юстом на виконання доручення прем'єр-міністра Азарова (від 1 березня) до доповідної записки першого віце-прем'єра Хорошковського (від 24 лютого).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кабінеті міністрів мають намір створити новий державний орган, відповідальний за євроінтеграцію (нова держструктура буде сформована на базі існуючого департаменту європейської інтеграції (деї) секретаріату Кабінету міністрів). Поки департамент буде працювати у секретаріаті Кабміну, але через кілька місяців буде піднято питання про створення окремого органу у системі виконавчої влади.

Також повідомлялося, що відразу після свого призначення першим віце-прем'єром Хорошковський ініціював збільшення штату департаменту з 13 до 30 осіб. !zn

Читайте також:

Янукович призначив Хорошковського першим віце-прем'єром

Азаров з Януковичем чекають від Хорошковського угоди про Асоціацію з ЄС

Хорошковський виводить Мінфін під контролю прем'єра Азарова

Делегацію на переговорах з МВФ очолив Клюєв, а не Хорошковський

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі