Українці Америки просять заморозити «активи режиму» у зв'язку з новим обвинуваченням Тимошенко

Поділитися
Український конгресовий комітет Америки (УККА), що налічує понад 1 млн американців українського походження, рішуче засуджує нові звинувачення Служби безпеки України, висунуті проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

"Ця наклепницька кампанія в Радянському стилі є явною спробою режиму Януковича боротися з загальним засудженням міжнародного співтовариства, щодо постанови Печерського суду від 11 жовтня. Окрім того, режим Януковича явно намагається відвернути увагу світової громадськості від своєї анти-демократичної діяльності та політично мотивованого переслідування", - йдеться у повідомленні УККА.

Український конгресовий комітет Америки закликає світове співтовариство "відкинути ці звинувачення так само гучно, як це зробило керівництво Печерського суду, і продовжити заклик української влади дотримуватися верховенства права і міжнародних стандартів".

УККА закликає уряд Сполучених Штатів Америки вжити відповідних заходів з підтримки демократії та прав людини в Україні.

"Ми закликаємо уряд Сполучених Штатів обмежити видачу віз і заморозити активи існуючого анти-демократичного режиму і провести слухання у конгресі з питання про санкції і майбутню іноземну допомогу уряду України", - йдеться в заяві УККА.

Нагадаємо, стосовно екс-прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації «Єдині енергетичні системи України» на бюджет країни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі