Християнські демократи Німеччини вимагають позбавити Україну Євро-2012

Поділитися
Міжнародний тиск на українську владу у зв'язку з судовим вироком екс-прем'єру Юлії Тимошенко зростає. У німецькій провладній партії ХДС закликають до жорстких санкцій, аж до позбавлення України Євро-2012.

Член спортивного комітету Бундестагу Франк Штеффель (Християнсько-демократичний союз) закликав у середу Європейський футбольний союз УЄФА відібрати в України статус господаря чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

В інтерв'ю Handelsblatt Online німецький політик сказав: "В УЄФА є можливість зробити символічний жест проти державного свавілля і політично забарвленого правосуддя. Країні, яка топче ногами права людини і правової держави, не можна надавати подіум для самопрезентації". УЄФА регулярно забороняє матчі на стадіоні, де фанати поводять себе неналежним чином і панує безправ'я, пояснив свою думку депутат. Тому "коли країна нехтує правом, її треба виключити", - підкреслив Ф.Штеффель. Окрім того християнський демократ зазначив, що якщо відібрати в України право приймати Євро, будуть у тому числі покарані футбольні вболівальники країни: "Таким чином, буде чинитися максимальний тиск на українську владу для того, аби вона діяла у правовий і демократичний спосіб"

. На думку Ф.Штеффеля, сім років ув'язнення для Ю.Тимошенко і 137 мільйонів євро штрафу не мають нічого спільного з правовою державою в Європі. "Євро-2012 має проводитися не у двох країнах, а тільки у демократичній Польщі".

Нагадаємо, у МЗС України вчора заявили, що противники України в Європі користуються вироком Ю.Тимошенко, щоб «закрити рота нашим партнерам».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі