Іран сподівається на успіх другого раунду переговорів щодо ядерної програми

Поділитися
© gazeta-nd.com.ua
Іран очікує, що в ході переговорів будуть вирішені "невирішені питання", виключаючи при цьому можливість повного припинення проведеної Тегераном програми збагачення урану.

Представник Ірану в МАГАТЕ Алі Солтані висловив сподівання на успіх другого раунду переговорів щодо іранської ядерної програми.

Солтані очікує, що в ході переговорів будуть вирішені "невирішені питання", виключаючи при цьому можливість повного припинення проведеної Тегераном програми збагачення урану.

"Ми сподіваємося, що це буде дуже конструктивна і вдала зустріч. Головне завдання полягає в тому, щоб усунути двозначні моменти і домовиться про загальний підхід, методи і рамки, в яких належить діяти", - заявив Солтані. Він підкреслив, що тільки після того, як такі "рамки" будуть обговорені, Іран розгляне запит МАГАТЕ про надання доступу на військовий полігон Парчін, де, за даними організації, ведуться роботи зі створення ядерної зброї.

Західні дипломати при цьому підкреслюють, що Іран продовжує навмисно саботувати основну вимогу МАГАТЕ - дозволити інспекторам організації відвідати Парчін.

Нагадаємо, другий раунд переговорів між Іраном і "шісткою" країн-посередників (США, Росія, Китай, Франція, Великобританія і Німеччина) пройде у Відні 13-14 травня. Перший раунд переговорів пройшов у Стамбулі 14 квітня після 15-місячної перерви. До цього Іран і "шістка" намагалися домовитися в Женеві в грудні 2010р. і в Стамбулі в січні 2011 року.

Міжнародне співтовариство побоюється, що Іран може розробляти ядерну зброю під прикриттям мирної атомної програми. Тегеран відкидає звинувачення, проте не допускає міжнародних спостерігачів на кілька ключових ядерних об'єктів, у тому числі в центр у Парчіне. !zn

Читайте також:

Стамбул: ядерна програма Ірану «обговорюється позитивно»

Відновлено переговори щодо ядерної програми Ірану

США продовжують стягувати бойові кораблі до берегів Ірану


Іран налагодив власне виробництво ядерного палива

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі